18 mai 2024

Contact us

vibrate!festival V readuce experiența muzicii clasice în Brașov, între 15 și 17 noiembrie

 vibrate!festival V readuce experiența muzicii clasice în Brașov, între 15 și 17 noiembrie

Unul dintre evenimentele de referință în domeniul muzicii clasice, vibrate!festival revine în Brașov, între 15 și 17 noiembrie 2019.

Cea de-a cincea ediție a festivalului internațional care, an de an, ne provoacă să vedem și să simțim dincolo de ceea ce știm sau credem că știm despre muzica clasică, debutează sub umbrela unei teme relevante pentru trăirile și aspirațiile de astăzi – Flow.

Prin acest concept, organizatorii lansează invitația, către toți cei cu spirit deschis, care iubesc muzica și creativitatea și au curiozitatea să exploreze noi dimensiuni ale creației, tinerii inclusiv, să trăiască din plin experiența momentului prezent, eliberator și surprinzător, să se lase ghidați de sunet și să „curgă” conștient, intuitiv și natural prin intersecțiile armonioase dintre vibrațiile înalte ale muzicii și artele conexe, găzduite în spații inedite din orașul montan.

Programul reunește performeri recunoscuți internațional – câștigători ai concursurilor de prestigiu din întreaga lume, nume sonore ale scenei, distinși creatori și inovatori îndrăgiți de publicul de pretutindeni.

La această ediție pornim pe urmele duelurilor din edițiile precedente Game, Set & Music și West Side Story la Tenis Arena, trecem la nivelul următor cu Handel, Dvorak, Berio, Piazzolla și una dintre cele mai vechi teme muzicale Europene cunoscute, La Follia în viziunea lui Vivaldi și ascultăm hiturile lui Piazzolla – tangourile Cele Patru Anotimpuri la Buenos Aires, neobișnuitul Cvintet cu saxofon de Adolf Busch și Cvintetul cu pian op. 1 plin de glorie romantică de Dohnanyi. Acestea sunt doar câteva dintre noutățile ediției V, ce vor fi dezvăluite în detaliu, în curând, pe www.vibratefestival.ro.

De-a lungul celor patru ediții anterioare, peste 50 de artiști români și internaționali au fost prezenți, unii în premieră în România, la vibrate!festival, 33 de concerte au încântat simțurile a 7000 de vizitatori, martori ai expozițiilor și instalațiilor neconvenționale, ai serilor de performance și colaborărilor interdisciplinare – între muzică și dans sau între muzică și tenis. Proiectele educaționale, atelierele și conferințele au stabilit un dialog cu oameni pasionați ai genului, ce s-a extins și în afara perioadei festivalului.

Relația strânsă cu invitații și publicul evenimentului este surprinsă în cuvinte care aduc, prin filtru personal, un omagiu experienței împărtășite la festival și frumuseții orașului în care se desfășoară:

„Cele mai satisfăcătoare concerte din cadrul vibrate!festival au fost cele din spațiile specifice orașului, care au reușit să aducă împreună un sentiment de comunitate și excelență în muzică.”  – Henrietta Foster | EUNIC Magazine, London.

„vibrate! este categoric un festival de urmărit – există o adevărată magie în aer.” Gabriel Prokofiev | compozitor și DJ.

„Acustica foarte bună și concertele excelente ne-au transpus în lumi diferite, forțându-ne pentru câteva ore să trăim în prezent. Pentru că adevăratele concerte au acest dar – de a hipnotiza!”  – Irina Vasilescu | Radio România Muzical.

„vibrate! nu e doar ‘un eveniment cultural de excepție’. Conținutul său e în deplină armonie cu ceea ce dorește să transmită: vibrații. Cine cunoaște fluturii dragostei, fiorii epifaniei, cutremurarea în fața extremelor vieții, va da curs instantaneu și în profunzime invitației de a comunica prin și dincolo de muzică, pe care vibrate!festival ne-o întinde an de an.” Vlad Pașca | participant la festival.

Sursa: comunicat transmis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.