27 septembrie 2023

Contact us

Video: Vernisaj „INCIPIT” – proiect cultural

 Video: Vernisaj „INCIPIT” – proiect cultural

Bastion al culturii, istoriei, artei și civilizației de la poalele Tâmpei, Șcheii Brașovului deschid porțile unui proiect aparte: „INCIPIT”.

În vatra românilor brașoveni, pe cărarea universului cultural, cu sufletul îmbujorat de sunetele muzicii clasice și cafe-concert am trăit fiecare clipă cu bucurie, am petrecut o seară aparte.

„INCIPIT” este un proiect cultural derulat de Asociaţia Forums în parteneriat cu Asociaţia Culturală Artessentia, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, prin care se readuce în atenţie manuscrisul şi cartea veche prin artă contemporană.

„Ne-am propus să accesăm o bază de date din universul cultural al umanității, prin matricea semnului grafic, al literelor, pentru a redescoperi componenta estetică a cărții, pentru a repune în discuţie relația om – carte. Intenția noastră este readucerea în atenție a patrimoniului cultural local prin artă contemporană, valorificarea informațiilor legate de manuscris și carte veche ca obiect estetic și a meseriilor de mult uitate care sunt incluse în confecționarea cărții, prin efortul celor 7 artişti vizuali, specializați în conservare-restaurare, grafică şi grafică digitală, pictură, artă textilă, artele focului – ceramică, sticlă, metal,” au precizat creatorii acestui proiect cultural.

Expun: Georgiana Gămălie, Gabriela Levențu Naftanailă, Ioan-Aron Țăroi, Decebal Gabriel Țăroi, Ioan Vladimir Țăroi, Victoria Țăroi și Horia Țigănuş.

Muzica Duo violin, Niculae Pojar si Lazăr Magdalena, muzica clasică și cafe-concert.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 10 august – 30 august la Galeria Albastră, str. Ceahlău nr. 2, Brașov.

Credit foto: Dan STRĂUȚI
Video: YouTube

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.