29 septembrie 2023

Contact us

Vladimir Sofronie, pentru a doua oară campion al Uniunii Europene la şah!

 Vladimir Sofronie, pentru a doua oară campion al Uniunii Europene la şah!

Brașoveanul în vârstă de 10 ani, Vladimir Sofronie, a câștigat detașat medalia de aur la Campionatul Uniunii Europene de șah clasic juniori 10 ani, neînvins, fiind deja campion înainte de ultima rundă!

El a repetat astfel performanța din anul 2021 (acum 2 ani) când a cucerit același titlu de campion al Uniunii Europene la șah clasic, dar la o grupă mai mică de vârstă, juniori 8 ani, fiind atunci prima participare a lui Vladimir la un campionat de șah înafara țării.

În perioada 15-24 august 2023 s-a desfășurat a 21-a ediție a Campionatului Uniunii Europene la șah pentru juniori în localitatea Kouty nad Desnou din Cehia. Astfel, au fost desemnați cei 8 campioni ai Uniunii Europene pe anul 2023: 4 băieți și 4 fete, la categoriile de vârstă: U8, U10, U12 și U14 ani.

Podiumul băieților U10 ani (participanții au maxim 10 ani), după 9 runde:
-pe primul loc: SOFRONIE VLADIMIR (ROU)
-pe locul al doilea: PEGLAU PAUL DAVID (GER)
-pe locul al treilea: VELIM VOJTECH (CZE)

Pentru Vladimir, vacanța școlară a însemnat douăsprezece săptămâni de șah intensiv cu 8 ore de șah pe zi, zece competiții internationale, două cantonamente intensive cu grupa de elită a Lotului Național, la finalul acestui circuit reușind să urce din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Uniunii Europene purtând tricolorul!

În plus, circuitul de 10 turnee i-a adus și +228 puncte ELO! (de la ELO 1645 în luna iunie, la ELO 1873 în lista ELO care urmează să se publice pe 1 septembrie 2023…fiecare punct fiind muncit din greu, 4-5 ore/partidă!)

Mulțumim Federația Română de Șah pentru că a avut încredere în Vladimir, selecționându-l să facă parte din delegația României care a participat la Campionatul Uniunii Europene pentru juniori și pentru ocazia unică de a se antrena tot acest an cu marele maestru indian R.B.Ramesh, alături de grupa de elită a Lotului Național! Deplasarea în Cehia a mamei lui Vladimir, care îi este și antrenor, a fost posibilă datorită susținerii SC BADS BRAȘOV SRL.

Vrem să le mulțumim de asemenea tuturor celor care l-au susținut pe Vladimir financiar și au dat o mână de ajutor încă de acum doi ani, când Vladimir doar visa la podiumuri europene. Datorită vouă, visele lui Vladimir au prins viață! Ați făcut ca drumul dintre casă, școală și sala de antrenament să pară mai ușor!

Nu în ultimul rând, mulțumim George Catalin pentru contribuția importantă în pregătirea lui Vladimir în ultimii doi ani.

Obiectivul lui Vladimir este să treacă de ELO 2000 până la sfârșitul acestui an, dar visează, în același timp, la noi podiumuri europene și mondiale.

Cele mai importante evenimente din calendarul competițional internațional deabia urmează în următoarele două luni, septembrie și octombrie 2023:
1.Campionatul European de Sah Rapid și Blitz Juniori (SLOVENIA)
2.Campionatul Mondial de Sah Clasic pentru Juniori (EGIPT)

CUM NE PUTEȚI AJUTA?
Dacă doriți să deveniti parte din povestea lui Vladimir și să îl ajutați să își îndeplinească visul, suportând o parte din cheltuielile necesare participării la Campionatul European și Mondial ce urmează, o puteți face ca persoană juridică, prin contract de sponsorizare sau prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit (completând declarația 177 conform Ordinului 1679/2022) către clubul de șah unde Vladimir este legitimat..

Claudia Sofronie (mama lui Vladimir) – Președinte al Asociației Club Sportiv Logic 64 Brașov (O.N.G/organizație non-profit, club sportiv).

Video: YouTube

Video și imagine puse la dispoziție de Claudia Sofronie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.