23 aprilie 2025

Votează „Destinația Anului 2023”

 Votează „Destinația Anului 2023”

A început votul în Competiția Destinația Anului 2023, un eveniment organizat de Clubul Destinația Anului cu misiunea de a susține destinațiile turistice din România în efortul lor de afirmare ca branduri puternice în industria turistică.

În urma nominalizărilor primite din partea publicului, peste 100 de destinații turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinația Anului, iar 60 dintre acestea au trecut de faza preliminară, fiind nominalizate pentru titlul de Destinația Anului. Prima TV prezintă Destinația anului în vara lui 2023. Astfel, destinațiile câștigătoare vor fi prezentate în cadrul a 10 emisiuni dedicate proiectului. Vedetele Prima TV, Livia Graur, Daniel Osmanovici, Andreea Berecleanu, Irina Gologan, Marina Nițoiu, fac parte din juriul care va vota destinațiile câștigătoare.

Până pe 7 Aprilie 2023, orice român poate vota pe platforma destinatiaanului.ro. Votul său va conta pentru o treime din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 100 de experți și lideri de opinie, și de opinia publică națională reprezentată în premieră prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinația Anului.

Anul acesta, nominalizările acoperă nouă categorii de destinații turistice, printre care și cea a Parcurilor de distracție și aventură, acolo unde candidează și Dino Parc Râșnov. Cei care doresc să voteze parcul cu dinozauri din Râșnov, trebuie să știe că este nevoie de minim 3 voturi, la trei categorii diferite, pentru ca acestea să fie validate.

Principalele motive pentru care Dino Parc Râșnov poate atrage voturile românilor:

  • este cel mai mare parc cu dinozauri din România, dar și din S-E Europei, cu peste 120 de exemplare realizate în mărime naturală;
  • parcul tematic de la Râșnov este cunoscut drept o bornă turistică și educativă, reușind să atragă anual peste 450.000 de turiști în zona Râșnov și contribuind la promovarea turistică;
  • este un adevărat muzeu în aer liber, toate exponatele și expozițiile din parc fiind atestate științific și realizate în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea București, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc, Muzeul Județean de Istorie Brașov și parteneri privați autohtoni și internaționali;
  • a reconstituit în premieră cel mai mare animal zburător din lume, descoperit pe teritoriul României, Hatzegopteryx thambema.

Într-un comunicat emis recent, Dino Parc a anunțat că oferă acces gratuit elevilor din țară care vin în vizită în cadrul programelor educaționale Săptămâna Școala Altfel și Săptămâna Verde.

Competiția Destinația Anului se află la a treia ediție și are ca obiectiv susținerea destinațiior turistice din România ca branduri puternice în industria turistică.

66 de destinații turistice din România s-au înscris anul acesta pentru titlul de Destinația Anului, în cele 9 categorii de concurs, iar una singură va ieși câștigătoare în fiecare categorie.

În competiție mai sunt înscrise: Țara Făgărașului (în categoria Tărâmuri cu istorie și tradiție), comuna Vama Buzăului (în categoria stațiuni turistice), Castelul Bran (categoria Atracții cultural-educative), Teleferic Grand Hotel (categoria Resort-uri), Casa de sub munte – se află în cel mai mic cătun din Țara Făgărașului, Sumerna (în categoria Boutique),  Gastro local Alina Tonie și Gastro local Delia Gal – Comuna Vama Buzăului, Casa Terra – Țara Făgărașului, Maridor – Tohanu Nou (în categoria destinații gastornomice), Colinele Transilvaniei  (în categoria comori naturale)   precum și municipiul Brașov (categoria Orașe care inspiră).

În 2023, nominalizările acoperă nouă categorii de destinații turistice:

“Orașe care inspiră”: Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Timișoara sunt destinațiile nominalizate.
“Tărâmuri cu istorie și tradiție”: Tărâmul Sfinților Botoșani, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina, Țara Făgărașului.
Comori naturale (categorie prezentată de Asociația de Ecoturism din România): Pădurea Craiului Munții Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Țara Dornelor, Țara Hațegului, Eco Maramureș, Ținutul Zimbrului Neamț, Colinele Transilvaniei, Băile Tușnad.
Stațiuni turistice: Mamaia, Ocnele Mari, Polovragi, Rodna, Săcuieu, Vama Buzăului, Călimanești.
Parcuri de distracție și aventură: Brizo, Dino Parc Râșnov, Dinosaur World Transylvania, Paradis Land Neptun, Zaga Zaga.
Atracții cultural-educative (categorie prezentată de BCR): Muzeul Astra Sibiu, Castelul Bran, Live Music Summer Camp Brezoi, Muzeul Maramureșului, Museum of Romanian Records, Cetatea Oradea, Cetatea de Scaun a Sucevei.
Resort-uri: Alma Health & Spa Retreat, Bacolux Koralio, Dana Resort, Green Village Resort, Teleferic Grand Hotel.
Boutique (categorie prezentată de EpicVisit.com): Akasha Wellness Retreat, Conacul Archia, Atra Doftana, Castle Hotel Daniel, Conacul lui Maldăr, Pleiada Boutique Hotel, Casa de Sub Munte, Hotel Royal, Hadar Chalet.
Experiențe Gastronomice (categorie prezentată de Asociația Gastro Local): Casa Terra, Punct Gastronomic Local Bilbor, Gastro Local Alina Tonie, Gastro Local Delia Gal, Restaurant Kibuț, Valea Verde Retreat, Maridor, Gastro Local Mihaela Bulboacă.

VIA: https://www.destinatiaanului.ro/a-inceput-votul-in-competitia-destinatia-anului-2023/

    Lasă un răspuns