Ziua Eroilor la Cimitirul Eroilor Români – Șprenghi

Subprefectul județului Brașov, Ambrus Izabella Agnes, a participat astăzi la ceremonia dedicată Zilei Eroilor, care a avut loc la Cimitirul Eroilor Români – Șprenghi, depunând o coroană de flori din partea Instituției Prefectului.

„Astăzi, de Ziua Eroilor, aducem un omagiu celor care au căzut pe câmpul de luptă, precum și celor care au pătimit în temnițele și lagărele comuniste pentru neam și țară, pentru credință, libertate și dreptate. Cunoscuți sau necunoscuți, acești eroi nu doar au marcat, ci au făurit istoria României. Se cuvine să le păstrăm vie amintirea, să ne plecăm frunțile și să rostim o rugăciune pentru sufletele celor care s-au jertfit slujind marile aspirații ale națiunii.

În același timp, însă, cred că, mai mult decât prin festivități și discursuri, onorăm memoria acestor eroi ghidându-ne după aceleași principii și valori care i-au animat pe ei și educând generațiile tinere în spiritul de patriotism luminat, dăruire, curaj, moralitate proprii celor pe care îi cinstim astăzi.

De asemenea, se cuvine să rostim o rugăciune și pentru cei din alte neamuri căzuți pe câmpurile de onoare, România fiind prima țară care îi comemorează în aceeași zi nu doar pe eroii săi, ci și pe cei străini”, a spus, în alocuțiunea sa, d-na subprefect Ambrus Izabella Agnes.

Foto: Institutia Prefectului – Judetul Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.