13 aprilie 2024

Contact us

Ziua Femeii Creștine – Duminica Mironosițelor

 Ziua Femeii Creștine – Duminica Mironosițelor

Ca în fiecare an, Asociația Internațională a Femeii Creștine (A.I.F.C.) Brașov sărbătorește Ziua Femeii Creștine și, totodată, ziua organizației, în Duminica Mironosițelor, 12 mai 2019.

Cu acest prilej, membrele A.I.F.C. au participat la Sfânta Liturghie, la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din satul Lisnău, comuna Ozun, județul Covasna. În jurul bisericii și cu ajutorul preotului paroh, Emilian Laurențiu Gurzău, s-a strâns mica comunitate românească din localitate. La pictura Bisericii Adormirea Maicii Domnului, începută cu trei ani în urmă, au contribuit o parte din membrele A.I.F.C., cât și simpatizanți ai asociației. În Duminica Mironosițelor, în 12 mai 2019, după Sfânta Liturghie, toți cei prezenți participă la o agapă, care se desfășoară în aer liber.

Femeile mironosiţe, purtătoare de mir, l-au însoţit pe Hristos, au asistat la patimile, la răstignirea, la moartea şi la punerea în mormânt a Domnului. Și sunt și primii martori ai Învierii.

În Noul Testament întâlnim, alături de Maica Domnului, numele femeilor mironosiţe: Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov şi a lui Iosif, Maria lui Cleopa, Ioana, soţia lui Huza, Salomeea, Suzana şi cele două surori ale lui Lazăr, Marta şi Maria. Se adaugă acestora şi Veronica, cea care i-a dăruit Mântuitorului, pe drumul spre răstignire, un ştergar pentru a-și curăța faţa.

Sursa si imagini (sunt din biserica de la Lisnău): comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.