9 decembrie 2023

Contact us

Ziua Instituției Prefectului

 Ziua Instituției Prefectului

Astăzi este Ziua Instituției Prefectului, declarată astfel prin Legea 348/2018, pentru a evidenția importanța acestei instituții istorice.

2 aprilie este data la care, în 1864, a fost instituită prin lege funcția de prefect. De atunci, Instituţia Prefectului a avut un rol important în dezvoltarea României, din punct de vedere economic, social și cultural.

,,Nu sărbătorim astăzi, pentru că încercarea prin care trecem cu toții de peste un an este una extrem de dificilă și nu ne permite așa ceva. Continuăm să ne facem datoria, conștienți că avem o responsabilitate uriașă față de fiecare locuitor al județului Brașov și nu ne dorim decât să întreprindem tot ceea ce depinde de noi pentru a grăbi revenirea comunității noastre la o viață cât mai apropiată de normalitate.

În aceste momente, adresez mulțumiri și le sunt recunoscător tuturor celor pe care îi consider camarazi de front în lupta cu pandemia. Pentru că înainte de a vorbi despre servicii publice deconcentrate și despre alte instituții, trebuie să vorbim despre oamenii care le fac să funcționeze. Ei sunt cei care dau măsura instituțiilor. Dar, mai presus de toate, este vorba despre cetățenii alături de care și în slujba cărora trebuie să fim zi de zi.
Transmit, de asemenea, colegilor din Instituția Prefectului – județul Brașov gratitudinea și respectul meu pentru profesionalim și implicare. Le urez lor și colegilor din celelalte Instituții ale Prefectului multă sănătate, succes în carieră și împliniri în viața personală.

La mulți ani!”

Mihai Cătălin VĂSII
Prefectul județului Brașov

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.