Ziua pompierilor, 172 de ani de la lupta din Dealul Spirii

Primarul George Scripcaru a participat astăzi la festivitățile de Ziua Pompierilor, alături de oficialități locale și județene. Ceremonia a fost una scurtă și fără paradă, așa cum ne-am obișnuit în această perioadă de pandemie, în cursul căreia au fost acordate mai multe distincții militare sau onorifice și au fost cinstiți pompierii brașoveni căzuți la datorie.

„Este un an atipic, drept urmare o sărbătoare atipică, însă întotdeauna, în fiecare an, pe data de 13 septembrie, chiar dacă anul acesta a fost cu o zi mai târziu, comemorăm jertfa eroilor pompieri care au căzut în Dealul Spirii, în lupta cu oștirile otomane. Sărbătorim 172 de ani de la acel eveniment și nu în ultimul rând trebuie să privim spre viitor, spre ceea ce ne așteaptă în misiunile noastre foarte grele în slujba cetățenilor. Pe această cale le urez un călduros «La mulți ani» tuturor pompierilor, atât militari, civili, cât și voluntari, și să nu uite: «Curaj și devotament»!“ lt. col. Dumitru Lucian Marciu, inspectorul șef  al ISU Brașov.

„Le spun «La mulți ani» tuturor pompierilor din municipiul și județul Brașov. Suntem o echipă, avem activități comune, pe baza parteneriatului pe care îl avem cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov și cu echipa SMURD, și am făcut în așa fel încât să le furnizăm echipamente, logistică și anumite dotări care le sunt necesare în această perioadă. De asemenea, pentru voluntarii SMURD și ISU am bugetat pe bugetare participativă acel proiect pentru a-i echipa, și continuăm acest lucru prin reparații și investiții în imobilele unității de pompieri din Brașov. Această investiție este în planul nostru, vom eficientiza energetic mai multe corpuri de clădire, le vom dota cu ce trebuie și partea de infrastructură exterioară și vor arăta cu totul și cu totul altfel. Sunt în domeniul public al municipiului, și putem face acest lucru, documentațiile sunt pregătite, avem proiectele, sunt incluse în acordul de împrumut pe care îl avem cu BERD pentru eficientizarea clădirilor publice din Municipiul Brașov, alături de unitățile de învățământ Andrei Șaguna și Johannes Honterus. Este o veste bună și am vrut să le transmit pompierilor din Brașov această veste astăzi, pentru că merită din plin“, a declarat primarul George Scripcaru.

Foto: Primaria Brasov

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.