3 decembrie 2023

Contact us

Proiect itinerant: ‘Sezatori in Tara Fagarasului’

 Proiect itinerant: ‘Sezatori in Tara Fagarasului’

Muzeul de Pânze şi Poveşti din Mandra va gazdui sambata, 10 septembrie, incepand cu ora 10 dimineata, prima sezatoare din seria proiectului itinerant “Sezatori in Tara Fagarasului”.

Cateva zeci de femei din Brasov si satele din imprejurimi se vor intalni cu muierile aprige din Mandra, in port de sezatoare. Se va tese la razboi, se va coase ie, se va croseta dantela, se va povesti, se vor degusta placinte facute in casa de participantele la eveniment, vor avea loc prezentari inedite si se va face un schimb de informatii despre zestrea veche si cea contemporana. Gazde: Ana Borca (proiect IIA Calatoare) si Alina Zară Prunean( proiect Mândra Chic)

Femeile din Tara Fagarasului se aliniaza, iata, miscarii nationale de redescoperire, conservare, promovare si coasere a zestrei traditionale romanesti, facuta de mana, cu rost si randuiala!

Miscare nationala este demarata de arhitectul Ioana Corduneanu , care coordoneaza in acest moment cea mai mare sezatoare online din lume – numarand peste 14 mii de membri (Semne Cusute). Ioana Corduneanu va fi prezenta si ea la sezatoarea din Mandra prin intermediul unei mini conferinte online! Proiectul va continua prin realizarea de sezatori in mai multe locuri inedite din Tara Fagarasului.

Pagina de facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/316652252003356/

Text preluat de pe pagina Muzeul de Pânze şi Poveşti

Sursa foto pagina Muzeul de Pânze şi Poveşti

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.