15 iulie 2024

Contact us

Armonii muzicale

 Armonii muzicale

Filarmonica brașoveană a întâmpinat Sărbătorile Pascale cu un adevărat regal de armoniii muzicale. Programul ales a marcat evenimentul așa cum se cuvine, iubitorii muzicii bucurându-se de un concert vocal-simfonic de excepție ce a reușit să-i încânte și să îi apropie pe cei prezenți în sala, de atmosfera pascală. Lucrările alese pentru acest moment au fost Simfonia nr. 30 în Do major, “Allelujah”, de J. Haydn și Misa Solemnis în do minor KV 139, potrivit anunțului remis La pas prin Brasov.

Artiștii muzicieni invitați, soprana Cristina Radu, mezzosoprana Asineta Răducan, tenorul Tiberius Simu și basul Cristian Hodrea, au impresionat publicul cu strălucirea și căldura vocilor lor. Concertul a prilejuit întâlnirea publicului cu membrii Corului Mixt al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, îndrumați de dirijorul de cor Vasile Cazan, ce au contribuit la armonizarea pregătirii spirituale de dinaintea Sfintelor Sărbători Pascale.

Toate aceste reflexii sonore vocal-simfonice au fost puse în valoare într-o manieră nu doar armonioasă și expresivă, ci și la un nivel de maxim profesionalism dovedit de către maestrul dirijor Mihail Agafița, printr-o tehnică impecabilă de dirijat, de mare finețe și sensibilitate.

Chiar dacă timpul nu a permis tuturor melomanilor să fie prezenți în sala de concert, aceștia se vor putea delecta la următorul concert al Filarmonicii, Joi, 12 Aprilie 2018.

Imagini remise La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.