24 aprilie 2024

Contact us

Artist Talk & Lansarea catalogului: Dimény András în expoziția „Prezență solubilă”

 Artist Talk & Lansarea catalogului: Dimény András în expoziția „Prezență solubilă”

Vineri, 29 aprilie 2022, la Muzeul de Artă Brașov va avea loc finisajul expoziției Dimény András „Prezență solubilă / Oldódó Jelenlét / Dissolving Presence”. Artistul expozant și invitații săi vor purta un dialog despre „Artă, contemporaneitate, om”, iar participanții la eveniment vor avea ocazia să plece acasă cu catalogul expoziției semnat de către artist.

Titlul expoziției: Dimény András „Prezență solubilă / Oldódó Jelenlét / Dissolving Presence”

Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul. Eroilor 21

Ziua și ora: vineri, 29.04.2022, ora 14.00

 

Muzeul de Artă Brașov, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, vă invită vineri, 29 aprilie 2022, ora 14.00, la finisajul expoziției temporare a artistului Dimény András: „Prezență solubilă / Oldódó Jelenlét / Dissolving Presence”, curator Sînziana Dumitrescu, care va avea loc la sediul muzeului din B-dul. Eroilor nr. 21.

Pe baza unui scurt expozeu intitulat „Artă, contemporaneitate, om”, artistul expozant Dimény András va purta o discuție cu Sînziana Dumitrescu, curatorul expoziției, dr. Ziegler Ágnes, istoric de artă, și dr. Radu Popica, istoric de artă și managerul Muzeului de Artă Brașov.

În cadrul acestui eveniment va fi lansat catalogul expoziției, iar participanții la eveniment vor avea ocazia să își îmbogățească biblioteca personală cu un exemplar semnat de artist.

Dimény András (n. 1968) este un artist brașovean cu studii de pictură la Facultatea de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. Și-a dedicat viața artei, iar în prezent este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Brașov și profesor la Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” Brașov. A avut 7 expoziții personale și a participat la zeci de expoziții de grup și tabere de creație.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a expoziției temporare.

Ultima zi de vizitare a expoziției va fi sâmbătă, 30 aprilie, după care Muzeul de Artă Brașov se închide pentru pregătirea următoarei expoziții.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.