3 decembrie 2023

Contact us

Asociația C’Art Fest vă invită la cartfest, ediția simbol

 Asociația C’Art Fest vă invită la cartfest, ediția simbol

Asociația C’Art Fest vă invită la cartfest, ediția simbol, o ediție ce va avea loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023, în formatul binecunoscut de acum publicului fidel – 4 zile de teatru, concerte, parade, activități educative de zi pentru copii și oameni mari, proiecții de film, conferințe, dezbateri și lansări de carte. Cu o temă inedită, de #reCunoaștere, cu toate valențele acesteia: acumulare, învățare, reîntâlnire, apropiere, mulțumire sau respect – vom face, din nou, cultura să se simtă bine la Cristian.

cartfest – Festivalul de Artă și Cultură Cristian include momente pline de emoție și clipe ce devin amintire. El se desfășoară și anul acesta în puncte cheie ale comunității: Biserica Evanghelică Fortificată, Sala Mare, Școala Generală, locuri ce devin un furnicar de curioși, artiști și localnici.

Locaţii

Programul include atât artiști consacrați, cât și tineri talentați aflați la început de carieră. Din această înșiruire nu puteau lipsi artiștii locului: tânăra Maya Marin, într-un recital de pian, Roxana Magdalena Savin, regizoarea spectacolului „Delir în doi”, Radu Predescu, unul dintre autorii cărții„Bătăliile care contează”, Oana Cristiana Cosma în cadrul atelierelor de teatru și Certașii României – Centrul Local Ion Soiu Cristian într-o poveste itinerantă prin istoria și cultura Cristianului.

Sala de sport a Scolii Generale Cristian, sală ce deține un tavan impresionant care a fost restaurat de curând se va bucura și anul acesta de oaspeți. Aici ne vom întâlni cu Ada Galeș și Tony Mott la o discuție în familie despre tot ceea ce ne rezervă viața, dar și cu Adela Chivărean la o conversație despre restaurare și conservare.

Sala Mare din Cristian, clădirea ce are o structură arhitecturală unică, va găzdui spectacolul de teatru„5 ore cu Mario”, o producție unteatru București, dar și concertul iubitei trupe byron. Diminețile de vineri și de duminică vor fi rezervate copiilor. Prin parteneriatul cu festivalul de film Culmea, vom aduce la Cristian două filme de educație și mediu: Familia Păianjen și Mica gașcă.  

Biserica Evanghelică Cristian va răsuna pe muzica Analiei Selis și a lui Mariano Castro într-un concert ce va include un mix de tango, folclor argentinian și muzică românească. Festivalul se va închide cu un eveniment în premieră, Mădălina Pavăl și Orchestra vor cânta muzica lor lumească pentru prima dată într-o biserică evanghelică, sonorităţi aflate la intersecţia fină dintre clasic şi tradiţional; practic, un stil ‘’fel şi fel’’.

„După 3 ani de pauză simt că există un grad ridicat de așteptare, iar asta este tare fain. Îmi place să cred că este despre ceea ce festivalul acesta produce: o stare de spirit, o experiență completă și mult mai multe emoții. Anula cesta este mai puțin despre cine vine, ci mai cu seamă despre ce bine că se întâmplă. Anul acesta cartfest e mai mic, dar la fel de inimos, la fel de fain de simțit. Festivalul acesta se trăiește, iar momentele acelea ne transformă pe noi toți. Sunt clipe în care ne bucurăm, ascultăm, privim și simțim tot ceea el oferă. Prin artiștii lui, prin gazdele lui, prin voluntari, organizatori și parteneri. Prin Cristian.” – Alexandru Crețu, președinte cartfest. 

Intrarea la festival este liberă în limita locurilor disponibile.

Suntem de acord că produsele culturale nu pot fi oferite gratuit în mod constant. Dar, măcar din când în când, acest demers poate deschide gustul pentru experiențe de calitate, determinând apoi publicul să „consume” cultură.

Ajungând să perceapă valorile și avantajele formării prin cultură, cererea pentru aceasta va crește și, odată cu ea, și disponibilitatea de a susține, inclusiv financiar, actele de cultură de calitate. Pe lângă grupurile defavorizate, pentru care este uneori o șansă unică de a participa la acte de cultură, acest demers își propune și să redeschidă apetitul pentru cultură la cei care, deși și-ar permite-o, au mutat-o mai jos în lista de priorități cotidiene.

Programul complet și informații suplimentare pe www.cartfest.ro

Festivalul este finanțat de Primăria și Consiliul Local Cristian și realizat în parteneriat cu: Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Duvenbeck, Kronospan, La 2Pași Neustadt, Media Expres, Culmea film festival, ProSoft, Start în Online, Bridge Guard, Pizzeria Izvor și Cercetașii Romăniei – Centrul Local Ion Soiu Cristian.

cartfest, un simbol în #reCunoaștere. Cultura se simte bine la Cristian!

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.