21 aprilie 2024

Contact us

Atelier de crestaturi traditionale in lemn

 Atelier de crestaturi traditionale in lemn

Asociaţia Culturală Artessentia şi Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brasovechi va invita la un nou atelier din seria evenimentelor menite sa readuca in atentie artele si mestesugurile uitate specifice zonei in care traim.

In trecut, intreg universul casnic – incepand cu elementele arhitecturale precum „stoboarele” – taieturi ornamentale la garduri si pridvor, decupajele de la podul casei, mobilierul si uneltele erau imbogatite estetic si apotropaic (cu rol de protectie) prin decorul traforat, crestat si incizat.

De Dragobete, la Casa Junilor, vom incepe impreuna călatoria în lumea lemnului şi a semnelor protectoare crestate şi incizate pe suprafaţa lui primitoare. La atelierul nostru vom cresta trei elemente de baza si le vom deslusi semnificatia: rozeta, colţul de lup şi zig-zag-ul – elemente regasite pe poarta lui Grid, din Schei. Vom face astfel ca lemnul să încolţească din nou, aici în inima Scheiului!

Atelier adresat adulţilor. Numar participanti: 15 persoane. Taxă participare: 50 lei – sunt incluse materialele şi unelte de început pe care fiecare participant le păstrează pentru a putea continua deprinderea meşteşugului, acasă.

Pentru inscrieri, va rugam să transmiteţi un mesaj de confirmare fermă cu titlul „Inscriere atelier crestaturi” impreuna cu numarul dumneavoastră de telefon, pe email casajunilor@gmail.com.

Atelierul este susţinut de Victoria Ţăroi şi Georgiana Gămălie, membre fondatoare ale Asociaţiei Culturale Artessentia.

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.