26 mai 2024

Contact us

Atelier de încondeiat ouă cu meșterul popular Carmen Cojanu în 24 aprilie

 Atelier de încondeiat ouă cu meșterul popular Carmen Cojanu în 24 aprilie

Pentru a marca sfintele Sărbători de Paște, Serviciul Cultură Tradițională din cadrul Centrului Cultural Reduta organizează Atelierul de încondeiat ouă cu meșterul popular Carmen Cojanu în 24 aprilie, de la ora 16.00 în Sala de Consiliu.

Durata atelierului: 2 ore
Grup țintă: vârsta peste 18 ani
Număr de participanți: 10
Data: 24 aprilie 2024
Locație: Centrul Cultural Reduta – Sala de Consiliu
Ora start atelier: 16.00
Instructor: meșter popular Carmen Cojanu
Înscrieri la număr de telefon: 0726349790

Carmen Cojanu vine din comuna Dumbravița și a avut doi meșteri atunci când a deprins, cu mulți ani în urmă, tainele încondeierii: pe doamna Tatu Silvia și pe domnul Micu Adrian, alături de care a învățat acest vechi meșteșug. A studiat mult, documentându-se în muzee despre istoria meșteșugului și despre tehnici și motive.

Carmen se prezintă astfel:
,,Mă numesc Carmen Cojanu, am făcut cunoștință cu acul și cu ața din fragedă copilărie. Bunica mea a fost croitoreasă și am crescut cu muzica mașinii de cusut.
Cel mai plăcut sunet pentru mine este acela făcut de o foarfecă care taie materialul.
Întotdeauna am cusut pentru mine și pentru familia mea. Îmi plac lucrurile unicat, cred că acesta este și motivul pe care care m-au atras costumele populare.
Brodez, încondeiez ouă și țes. Deocamdată, țes numai brâie. Îmi place lucrul manual, îmi place când realizez ceva frumos din mâinile mele și de aceea vreau să duc mai departe meșteșugurile pe care le cunosc. Am mai avut doi profesori care m-au inițiat în tainele încondeierii ouălor de Paști, pe doamna Tatu Silvia și pe domnul Micu Adrian.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.