Balerinii Emma Mardegan și Cristian Daneri din Italia vor veni la Opera Brașov pentru un stagiu de pregătire

Concursul Internațional de Dans „Città di Udine”, ediția a VI-a, s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în perioada 2 – 3 februarie 2019, la Udine (Italia). În competiție s-au înscris peste 200 de dansatori și 33 de școli de dans și balet din Italia, Croația, Slovenia, la toate categoriile: balet clasic, neoclasic și dans de caracter; dans modern și contemporan; duete și grupuri – pentru mai multe stiluri de dans, plecând de la contemporan, modern, jazz, balet clasic și neoclasic, ajungând până la hip-hop.

„Concursul este destinat tinerilor dansatori care nu activează în companii profesioniste. Tocmai de aceea, cei care sunt selecționeri pentru teatre de operă și companii private îi invită pe cei mai buni dintre ei să susțină audiții private pentru a participa la proiectele lor sau pentru a fi angajați în cadrul organizațiilor lor”, afirmă jurnalista Eveline Păuna din România, prezentă la acest concurs și cea care a acordat Premiul Presei. „Nivelul de anul acesta al concursului a fost înalt. În Italia, companiile de dans se închid sau traversează perioade dificile, așa că miza dansatorilor sunt posibilitățile de a lucra dincolo de granițele Italiei”, continuă aceeași Eveline Păuna. 

Cei doi câștigători ai Concursului Internațional de Dans „Città di Udine”, ediția a VI-a, care vor veni la Opera Brașov pentru un stagiu de pregătire pe parcursul anului 2019 sunt doi tineri balerini foarte talentați: Emma Mardegan și Cristian Daneri din Italia. Ei au dansat Pas de Deux-ul din „Corsarul”, balet pe muzică de A. Adam. Emma Mardegan a interpretat în concurs și variația Odille din actul III al „Lacului Lebedelor” de P.I. Ceaikovski.

Juriul competiței a fost alcătuit din profesioniști la nivel internațional, dansatori, coregrafi sau profesori: Howard Quintero Lopez, Alessandra Pasquali, Leo Mujić – pentru secțiunea de balet, David Matan, Guido Markowitz, Kristian Lever – pentru secțiunea de dans modern și contemporan. Directorul artistic al Concursului Internațional de Dans „Città di Udine” de anul acesta a fost Federica Comello, balerină și profesor de dans.

„Sunt bucuros și onorat de faptul că acești doi tineri balerini foarte talentați vor face un stagiu de pregătire în cadrul compartimentului de balet al Operei Brașov și, apoi, vor apărea pe o scenă profesionistă de spectacol. Le dorim mult succes și sperăm că această oportunitate pe care le-o oferim să le deschidă porțile multor teatre și companii de dans din Europa și, de ce nu, din lume”, declară Ovidiu Mezei, managerul Operei Brașov.

Credit foto: Pierluigi Abbondanza

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.