22 aprilie 2024

Contact us

„Biker-Brummi-Hilfe” la Cristian

 „Biker-Brummi-Hilfe” la Cristian

Dr. Hermann Munzel, decorat în anul 2016 de președintele Germaniei pentru acțiuni umanitare, a efectuat în perioada  21 mai – 4 iunie o nouă activitate umanitară. De data aceasta în România.

Șofer de tir, motociclist, medic psihiatru, dr. Hermann Munzel a condus coloana cu o lungime de peste 2 kilometri, formată din 24 de camioane (conduse de 48 de șoferi),1 mașină de asistență și două microbuze în România.

Pe traseu a fost însoțit de 100 de bikeri din Germania, Croaţia, Serbia, Polonia și alte țări. În România s-au bucurat de prezența și ajutorul necondiționat al bikerilor de la „Kronstadt Biker” din Brașov.

Peste 40 de tone de echipament medical, paturi de spital, saltele, pături, mobilier de birou, îmbrăcăminte de lucru și lenjerie pentru pat, echipamente pentru laboratoare, bucătărie sau spălătorie, echipament IT și alte materiale au fost aduse și donate pentru cauzele identificate în localitațile Alba Iulia, Vișeu de Sus, Cristian și Făgăraș.

Exemplu pentru comunitate, Pr. Lect. univ. dr. Vasile Sorin Dobre a fost și de această dată alături de oameni. Localnicii au fost susținuți de bikerii de la „Kronstadt Biker” din Brașov al căror efort nu a trecut neobservat de reprezentanții presei germane.

Vă invit să urmărim povestea acestei acțiuni desfășurate la Cristian, județul Brașov, dar și interviul realizat cu ajutorul doamnei doctor Dana Trost, brașoveancă stabilită în Germania de peste 28 de ani, cu medicul psihiatru Hermann Munzel (din minutul 17:07), un om ghidat de idealism, cu inima și gândul la o lume mai bună.

Video: YouTube

Credit foto: Dan Străuți

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.