16 iulie 2024

Contact us

Bilet Unic de vizitare a tuturor muzeelor aflate în subordinea administraţiei publice judeţene

 Bilet Unic de vizitare a tuturor muzeelor aflate în subordinea administraţiei publice judeţene

Începând de marţi, 21 decembrie, Biletul Unic de vizitare a tuturor muzeelor aflate în subordinea administraţiei publice judeţene va putea fi achiziţionat de persoanele interesate. Grafica a fost realizată de Radu Tătaru, potrivit anunțului făcut de Muzeul de Artă Brașov.

Biletul Unic se poate achiziţiona momentan doar în format fizic, de la oricare dintre muzeele aflate în subordinea Consiliului Judeţean Braşov.

În paralel, instituţiile muzeale vor continua să pună în vânzare actualele bilete individuale de intrare, conform informării Muzeului de Artă Brașov, pagina de facebook a instituției.

Preţul Biletului Unic este de 25 de lei pentru adulţi, 20 lei pentru pensionari, 5 lei pentru copii şi 50 de lei pentru pachetul destinat unei familii formate din doi adulţi şi doi copii. Valabilitatea sa este de 15 zile din momentul achiziţionării, astfel încât cei care îl cumpără să aibă timp să viziteze toate muzeele, inclusiv cele de la Săcele şi Rupea.

Pe baza Biletului Unic, disponibil la cele patru muzee braşovene şi cinci secţii ale acestora, pot fi vizitate următoarele instituţii: Muzeul de Artă Braşov; Muzeul Judeţean de Istorie, respectiv Casa Sfatului şi Bastionul Ţesătorilor; Muzeul de Etnografie Braşov şi cele trei secţii ale sale – Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, Muzeul Etnografic Săcele şi Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea; Muzeul „Casa Mureşenilor” – inclusiv Casa „Ştefan Baciu”.

În perioada următoare, celor nouă destinaţii muzeale li se vor adăuga încă două, din cadrul Muzeului Județean de Istorie Brașov, aflate în curs de amenajare: Bastionul Graft situat pe Aleea după Ziduri şi Muzeul Sportului şi Turismului Montan care urmează să fie deschis în clădirea Olimpia.

Implementarea Biletului Unic a fost un demers realizat prin colaborarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Szenner Zoltan, cel care coordonează activitatea instituţiilor de cultură, cu conducătorii celor patru muzee de interes judeţean: Nicolae Pepene, managerul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, dr. Alexandru Stănescu, directorul Muzeului de Etnografie Braşov, dr. Radu Popica, managerul Muzeului de Artă Braşov, şi dr. Valer Rus, managerul Muzeului „Casa Mureşenilor” Braşov.

Iniţiatorii proiectului şi-au propus să îmbunătăţească vizibilitatea muzeelor brașovene atât în cadrul comunităţii, cât şi pe plan naţional şi internaţional, să asigure accesul turiștilor români și străini la patrimoniul cultural al județului Brașov, să-i convingă inclusiv pe localnicii din municipiu şi judeţ să treacă pragul muzeelor, în aşa fel încât numărul de vizitatori să crească.

Având în vedere că preţul Biletului Unic este accesibil pentru copii, implementarea lui va crea posibilitatea vizitării muzeelor de către grupuri şcolare organizate, atunci când contextul pandemic va permite acest lucru.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov şi-a manifestat întreaga susţinere pentru acest proiect. „Realizarea unui Bilet Unic de acces pentru toate muzeele din subordinea Consiliului Județean mi s-a părut importantă pentru a crește vizibilitatea muzeelor noastre. Prin acest bilet ne-am propus să creștem numărul de vizitatori în muzee, să le facem mai accesibile și pentru turiști, dar în special pentru brașoveni. Am stabilit prețurile atât de atractive și am crescut termenul de valabilitate la 15 zile tocmai pentru brașoveni, pentru că am constatat că muzeele noastre sunt vizitate mai ales de turiști. Ne dorim să atragem și câți mai mulți copii, consider important să îi educăm de la vârstele cele mai fragede, să înțeleagă și să aprecieze cultura. Numai așa ne putem asigura că vom avea continuitate în timp. Următorul pas este să realizăm un bilet comun de intrare pentru mai multe obiective turistice și culturale, nu numai pentru muzeele din subordinea Consiliului Județean și am făcut deja pași concreți și în această direcție: am găsit soluția prin care putem emite un bilet comun și am avut discuții cu reprezentanții de la Prima Școala Românească și Biserica Neagră. Sper să vă putem prezenta în curând rezultate pozitive și în această direcție”, a declarat Szenner Zoltan, vicepreşedintele CJ Braşov.

În viitor, Biletul Unic va fi extins şi completat, în aşa fel încât să permită accesul publicului şi la alte obiective turistice din municipiul Brașov sau din județ.

Imagini: Muzeul de Artă Brașov

VIA: Muzeul de Artă Brașov

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.