22 aprilie 2024

Contact us

Caravana Metropolis la Brașov – șase seri de filme de Oscar în aer liber – s-a încheiat

 Caravana Metropolis la Brașov – șase seri de filme de Oscar în aer liber –  s-a încheiat

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber (www.cinemainaerliber.ro), poveste care a adunat peste 300.000 de spectatori în cei cinci ani de când colindă țara, a poposit între 4 – 9 iulie la Brașov, în Piața Sfatului.

În al patrulea an consecutiv de proiecții la Brașov, vreme de șase seri, spectatorii au putut viziona filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar. Programul festivalului a inclus unele dintre cele mai bune filme ale anului, care au înregistrat succes atât din partea criticilor, cât și din partea publicului. Acestea au putut fi urmărite în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni.

Peste 2.500 de spectatori brașoveni au participat la proiecțiile din Piața Sfatului, transformată în sală de cinema în aer liber, la HOF Cafe, la cele două seri de scurtmetraje de Oscar și la spectacolul de sâmbătă seara, susținut de Barbarossa Group.

Filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, comedii și documentare pentru toate gusturile şi vârstele, au fost:

DOAR SFÂRȘITUL LUMII, în regia lui Xavier Dolan, răsplătit cu Marele premiu al Juriului și Premiul juriului ecumenic la Cannes 2016.

UN BĂRBAT NUMIT OVE/ A man called Ove (Suedia), regizat de Hannes Holm, a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin și a câștigat Premiul Comedia europeană a anului la European Film Awards 2016.

THE SALESMAN, în regia lui Asghar Farhadi a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2017, Premiile pentru Cel mai bun scenariu și Cel mai bun actor la Cannes 2016.

TONI ERDMANN, in regia lui Maren Ade, a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2017, câștigător al premiului Fipresci la Cannes 2017 și cu nominalizări la Globurile de Aur, Premiile BAFTA și Cesar.

MOONLIGHT, câștigătorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor într-un rol secundar și al Globului de Aur pentru Cel mai bun film.

VIAȚA MEA DE DOVLECEL, în regia lui Claude Barras, a fost nominalizat la Oscar în 2017 pentru Cel mai bun lungmetraj de animație și este câștigător al premiului pentru Cel mai bun film de animație la European Film Award.

Caravana va continua în săptămânile următoare la Timișoara și Sibiu iar programul poate fi văzut aici: http://www.cinemainaerliber.ro/.

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber a fost organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Sponsori: AXN, Persil.

Recomandat de Prima TV și susținut de Europa FM.

Parteneri media: Music Channel, Radio România Cultural, Hotnews, Vice, Cinemagia, Movie News, AARC, Blog de Cinema, Urban.ro, Umblat.ro.

Parteneri media locali: MixTV, Brașovul Tău, I Love Brașov, NewsBV, La Pas Prin Brașov, Mytex, danielurda.ro, romanticu.org.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.*

* Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Imagini remise La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.