19 mai 2024

Contact us

Centrul Cultural Reduta: Concertul de FADO cu artistul portughez RICARDO CARIA

 Centrul Cultural Reduta: Concertul de FADO cu artistul portughez RICARDO CARIA

Cu ocazia Zilei Europene a Muzicii, Centrul Cultural Reduta organizează Concertul de FADO cu artistul portughez RICARDO CARIA în 21 iunie, de la ora 19.00.

Ricardo Caria, portughezul a cărui inimă bate în ritm de fado, vă invită să pătrundeţi dincolo de ,,uşa deschisă” a vieţii sale.

Sensibilitatea şi jovialitatea reprezintă atuurile unui suflet cald cu sânge latin.

Inginerul care construieşte poduri între suflete, ne aduce o fărâmă din patrimoniul cultural UNESCO prin acorduri sublime de fado.

Concertul de fado nu este doar un spectacol muzical.

,,Revin pe scena Centrului Cultural Reduta cu noi melodii din repertoriul nostru de muzică fado și cu o minunată surpriză: chitară tradițională portugheză, pe care talentatul meu coleg de trupă, Paul Edeleni, o va măiestri în acordurile cele mai originale și rafinate portugheze. Publicul din România iubește cultura portugheză și muzica fado, iar noi suntem recunoscători pentru fidelitatea lor”, spune artistul Ricardo Caria.

Bilete online și la casieria Centrului Cultural Reduta:
https://eventbook.ro/music/bilete-concert-de-fado-ricardo-caria

Ricardo Caria s-a născut la Lisabona pe 16 decembrie 1978, iar la vârsta de 25 de ani a venit pentru prima dată în România. Artistul a urmat cursurile universității tehnice din capitala Portugaliei și a hotărât să se stabilească definitiv în țara noastră, pentru că s-a îndrăgostit de meleagurile, oamenii și tradiția acestui popor.

În anul 2012 a participat la emisiunea-concurs „Vocea României”, aceasta fiind prima apariție la un post de televiziune național.

De-a lungul anilor a avut o serie de spectacole care au inclus și turneele „Almo no Fado” şi „Sempre Amalia”, dar și seria de recitaluri susținute sub genericul „cu inimă de român”.
Fado este poezie cântată, sufletul Portugaliei servit pe un portativ cu note muzicale.
Simbol portughez puternic, de o valoare culturală inestimabilă, fado este înscris din 2011 în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității UNESCO.

Fado este un gen muzical foarte complex, un mix de cântece africane și braziliene, muzică locală tradițională din diverse zone ale Portugaliei și ritmuri urbane de la începutul secolului XIX.

Video: YouTube

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.