29 februarie 2024

Contact us

Centrul Cultural Reduta vă invită în fiecare miercuri la Galeria Reduta între orele 16.00 – 19.00

 Centrul Cultural Reduta vă invită în fiecare miercuri la Galeria Reduta între orele 16.00 – 19.00

Centrul Cultural Reduta vă invită în perioada 25 august – 22 septembrie la Galeria Reduta la o experiență artistică interesantă cu artista OANA MIRELA OBACU.

Cine este Oana Mirela Obacu?

,,Sunt artista din spatele alter-egoului Middian Crafts. Îmi place să creez ilustrații și picturi într-o cromatică bogată, minuțios detaliate, în peniță și tuș, acrilice, sau editate digital. Lucrările mele sunt reprezentări fizice ale sentimentelor trăite, întotdeauna marcate de contraste: vesel/trist, rece/cald, alb-negru/color, realitate/imaginație, viață/moarte”.

Află mai multe despre acest proiect interactiv !

,,Am acceptat provocarea de a organiza o serie de ateliere de pictură în Galeria Reduta, iar pentru acest eveniment, tema comună este ,,plastic”, un subiect inedit pentru mine, eu abordând preponderent teme din natură.

În cadrul atelierelor voi realiza un tablou pe canvas folosind o tehnică mixtă – acrilice și colaj. Pentru că mi-am propus în a organiza un proiect interactiv veți putea observa întreg procesul de creație, pe parcursul atelierelor desfășurate, începând cu luna august. Voi începe prin grunduirea pânzei, apoi voi aplica primul strat de culoare. După uscare voi trasa reperele și schița, iar apoi ușor, strat cu strat voi avea reprezentarea completă. Mai rămâne doar un mic detaliu de aplicat – surpriza de final”, declară artista.

Nu uitați!

În fiecare zi de miercuri, între orele 16:00-19:00 vă așteptăm la Galeria Reduta pentru a participa la ateliere interactive de pictură, gratuite.

GALERIA REDUTA are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care vor expune publicului brașovean noi forme de exprimare artistică, chiar abordări inovatoare ale artei contemporane.

Pe parcursul mai multor luni începând din vara anului 2021, se vor organiza ateliere de creație prin intermediul cărora artiști plastici brașoveni sau invitați, vor avea ocazia să lucreze în spațiul Galeriei, oferind publicului posibilitatea de a interacționa și de a admira lucrările de artă create, o bună parte din lucrări urmând a fi expuse în expoziții individuale și colective ce vor fi organizate.

Inaugurarea spațiului Galeriei a avut loc în data de 23 iulie 2021 cu ocazia prezentării instalației multimedia, Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890-2000).

Sursa si imaginiȘ comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.