Centrul național de excelență Brașov, pepinieră pentru echipa de handbal Corona Brașov

Primarul George Scripcaru a avut marți o întâlnire cu vicepreședintele Federației Române de Handbal, Steluța Luca, pentru a discuta câteva chestiuni administrative necesare continuării colaborării dintre primărie și federație în cadrul Centrului de Excelență Brașov pentru handbal. La discuție au mai participat noul coordonator al Centrului, Marius Dănuleț, cei trei antrenori de juniori ai CSM Corona Brașov, stafful tehnic al Centrului, precum și Liviu Puiu, preşedinte interimar al CSM Corona Braşov.

„Ne-am întâlnit pentru a pune la punct câteva detalii legate de funcționarea la Brașov a Centrului de Excelență în Handbal, structurat în baza unui parteneriat între Municipiul Brașov și Federația Română de Handbal, care are un nou coordonator, prezentat astăzi de Federație. Am discutat câteva detalii administrative, câteva lucruri care au intrat în sincopă pe finalul anului, le-am lămurit, ne-am pus de acord. Am stabilit ca antrenorii care pregătesc fetele de la Corona să pregătească și acelelași categorii de junioare de la Centrul de Excelență Brașov.

Dorim să creăm o legătură între cele două componente, astfel ca multe dintre jucătoarele din cadrul Centrului de excelență să poată fi preluate de Corona, în baza acestui parteneriat. În acest fel dăm o șansă jucătoarelor din Centru de a activa la nivel competițional în cadrul Corona și,totodată, o șansă Coronei de a-și reface lotul de jucătoare.

În această perioadă avem o perioadă dificilă la Brașov cu echipa de handbal și trebuie să punem la punct o strategie în așa fel încât să ne reașezăm, să ne regrupăm și să începem un nou parcurs care să ne readucă în prima ligă a handbalului feminin. Cred că am făcut un pas important astăzi, ne-am pus de acord cu multe dintre aceste aspecte și cred că este un lucru bun că am reușit acest lucru“, a declarat primarul George Scripcaru, citat de La pas prin Brasov.

„Azi ne-am întâlnit aici, la Brașov, pentru a discuta problema Centrului Național de Excelență în Handbal, având în vedere că a fost o perioadă destul de nefastă pentru noi ca și federație și pentru Corona Brașov. A fost o sincopă de comunicare. Săptămâna trecută m-am întâlnit cu domnul primar. Dânsul a insistat foarte mult să avem și această discuție de azi, la care să participe și antrenorii din clubul Corona Brașov, pentru că s-a lansat ideea că ei nu ar putea antrena și echipele Centrului, și astăzi am ajuns la o înțelegere pentru o colaborare foarte bună.

Centrul Național de Excelență este susținut în cea mai mare parte de Primăria Brașov, și îi mulțumesc pe această cale domnului primar Scripcaru pentru că se implică foarte mult în creșterea acestor sportive.

Centrul Național de Excelență a fost creat pentru a promova cât mai multe sportive către echipa națională și pentru a promova jucătoare către Corona Brașov, chiar dacă acum clubul trece printr-o perioadă mai nefastă. Noi dorim ca echipa din Brașov să revină pe prima scenă handbalistică, pentru că îmi pare rău că s-a ajuns la situația de anul trecut. A fost o situație nefericită.

CSM Corona Brașov era o echipă în formă, care cred că se putea bate pentru titlul național, cu jucătoare tinere și ambițioase, dar care, dintr-o eroare, a ajuns în situația în care este acum. Ne dorim ca pe viitor clubul să aibă din nou o echipă pe prima scenă handbalistică și să redevină o forță. 2021 cred că va fi anul în care Corona va reintra în Liga Națională.

Pentru următorul sezon, 2020-2021, echipa se va înscrie în Divizia A și cred că au șanse foarte mari de promovare“Steluța Luca, vicepreședintele Federației Române de Handbal.

Centrul Național de Excelență Brașov (CNE Brașov) a luat ființă în septembrie 2015, printr-un protocol încheiat între Primăria Municipiului Brașov, Federația Română de Handbal și Inspectoratul Școlar al Județului Brașov. CNE Brașov este o unitate sportivă fără personalitate juridică, specializată în pregătirea și perfecționarea junioarelor din toată țara în handbalul feminin de performanță. Administrația Locală a Municipiului Brașov, prin Liceul cu Program Sportiv Brașov, asigură: contravaloarea serviciilor prestate de 1 medic și 1 maseur, dotarea cabinetului metodic al CNE Brașov (televizoare, camera video, casete video, tablă magnetică, retroproiector, telefon, fax etc.) din incinta Colegiului Tehnic ,,Remus Răduleț” Brașov, folosirea gratuită a Sălii Sporturilor „D.P. Colibași”, în funcție de disponibilitatea acesteia și a unui program stabilit, folosirea gratuită a sălilor de sport aparținând municipalității aflate în exploatarea instituțiilor școlare din municipiul Brașov, pe baza unui program stabilit, transportul local și intern pentru competiții, cazarea sportivelor la Colegiul Tehnic ,,Remus Răduleț” Brașov (într-un spațiu renovat complet, mobilat și utilat), plata contravalorii utilităților la cazare. Avantajul Brașovului este că are prioritate la recrutarea jucătoarelor pentru echipa de handbal a CSM Corona. Centrul are în prezent 28 de eleve, care activează în trei grupe de juniori.

Foto: Primaria Municipului Brasov

Video: youTube

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.