Ceremonialul militar și religios la 80 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui diplomat și om de stat Nicolae Titulescu

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat ieri la ceremonialul militar și religios și la slujba de parastas organizate la împlinirea a 80 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui diplomat și om de stat Nicolae Titulescu.

Ceremonialul a avut loc la mormântul lui Nicolae Titulescu de la Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului și a fost organizat de Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, comandant col. Cristian Elly Paliștan.

Au fost, de asemenea, prezenți, elevi ai Colegiului „Nicolae Titulescu” Brașov, însoțiți de directorul acestei unități de învățământ, prof. Nicoleta Angelica Știucă.

În alocuțiunea sa, prefectul Mihai Cătălin Văsii a afirmat: „Suntem astăzi aici, la Biserica Sf. Nicolae, în această vatră de spiritualitate și cultură, ce reprezintă, de sute de ani, un stâlp al comunității brașovene, pentru a aduce un pios omagiu memoriei unui mare român și mare european.

Remarcabil om de stat, diplomat de anvergură mondială, profesor, jurist eminent, ministru de Externe în mai multe mandate și singurul președinte ale al Ligii Națiunilor reales pentru două mandate consecutive, Nicolae Titulescu a slujit România și a luptat pentru locul cuvenit al patriei noastre între statele Europei și ale lumii, apărându-i și promovându-i interesele naționale. Și, la fel de important, a fost profund angajat în slujba păcii, mai ales atunci când la orizont se arătau norii războiului.

Comemorând cu respect și recunoștință această personalitate emblematică, trebuie sa fim conștienți, totodată, că numai recunoscând și promovând valorile autentice oferim modele corecte de viață tinerei generații și sporim prestigiul României în lume”.

Foto: Institutia Prefectului – Judetul Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.