24 aprilie 2024

Contact us

Clasa Atelier, proiectul agentilor economici brasoveni pentru sprijinirea sistemului pofesional dual

 Clasa Atelier, proiectul agentilor economici brasoveni pentru sprijinirea sistemului pofesional dual

In contextul incheierii protocolului intre CCIBV si ANPFISDR, care urmareste dezvoltarea proiectelor la nivel local, regional si national, in scopul imbunatatirii sistemului de formare si certificare profesionala in sistemul dual si infiintarea biroului regional pentru cunoasterea fortei de munca, invitam agentii economici sa se alature noului program de responsabilitate sociala corportativa si brand awarerness – Clasa Atelier.

Pe parcursul noului an scolar 2019-2020, in cadrul a 10 licee cu profil tehnologic din Jud Brasov vom organiza ateliere practice  adresate elevilor cls XI-XII menite sa familiarizeze participantii cu profilul viitoarelor meserii si cu oferta profesionala a companiilor, care isi doresc atragerea fortei de munca.

Atelierele vor fi structurate astfel: prima parte va cuprinde o prezentare interactiva a companiilor din judetul Brasov implicate in programul nostru, urmand ca in a doua parte, elevii sa fie impartiti pe  12 grupuri de lucru pentru a lua parte la activitati practice utilizand kituri de lucru special concepute pentru fiecare domeniu profesional abordat.

Proiectul are in vedere implicarea unui numar de 60 de elevi din fiecare liceu tehnologic, domeniile profesionale vizate fiind: industria automotive, industria aeronautica, industria prelucrarii lemnului, industria prelucrarii textile, industria alimentara,industria petrolului si gazelor, industria energiei electrice, constructii, turism, transport, IT si industria telecomunicatiilor.

Costul participarii agentilor la acest program este de 150 Euro/ workshop , acesta implicand materialele utilizate, conceperea kiturilor de lucru de catre un arhitect specializat, taierea materialelor utilizand laser si plasma cutter, coordonarea atelierelor urmand sa fie realizata de catre 3 reprezentati CCIBV.

In Saptamana Altfel se va organiza un atelier gratuit dedicat claselor aVIIIa, la care vor participa cate 2 elevi din 10 scoli gimnaziale din jud Brasov impreuna cu un cadru didactic. La acest eveniment, care care sunt invitati reprezentatii liceelor tehnologice si agentii economici implicati in proeict, elevii vor fi informati referitor la optiunile educationale din liceele tehnologice din jud Brasov si vor participa la workshop-uri practice vizand diverse meserii. Fiecare cadrul didactic  participant la atelier va primi informatia pe stick, urmand ca aceasta sa fie promovata la fiecare scoala invitata.

Avantajele implicarii agentilor economici in proiectul nostru:

Acest program faciliteaza contactul direct dintre companiile implicate si liceele cu profil tehnologic din judet in vederea incheierii unor parteneriate directe vizand invatamantul profesional dual, identificarea fortei de munca in perioada de practica sau la absolvirea studiilor, familiarizarea elevilor cu materiale si tehnici de lucru noi, prezentarea perspectivelor cu privire la cariera pe care tinerii absolveniti o pot urma, posibilitatea de a fi parte a unui proiect social adresat unor elevi care provin din medii defavorizate.

Abordarea elevilor din clasa a VIIIa printr-un eveniment dedicat Saptamanii Altfel, face posibilia familiarizarea elevilor de la varste fragede cu sistemul profesional dual.

Pentru firmele interesate de pregatirea unui program personalizat in functie de domeniul de activitate, va stam la dispozitie in vederea stabilirii unei intalniri directe, care sa puncteze concret cerintele dvs.

In speranta ca aceasta propunere vine in intampinarea unei nevoi reala a pietei fortei de munca,  lista este deschisa catre cei interesati. Inscrierile pentru participarea in acest proiect se vor face pana la data de 15.10., implementarea urmand sa se realizeze incepand cu luna decembrie 2019.

Video: YouTube

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.