4 decembrie 2023

Contact us

Coasem Mărțisor cu motiv tradițional

 Coasem Mărțisor cu motiv tradițional

Comunitatea „Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi” organizează la parterul Casei Junilor, respectiv Centrul de informare turistică, primul #atelier de primăvară, la care vă invităm să descoperiți #cusăturile și #motivele tradiționale românești, aplicate la realizarea unui #mărțișor.

Din partea noastră veti primi modelul de cusut – floare de crin inspirată de o cămașă de June Roșior din Șcheii Brașovului – în format tipărit și toate materiale necesare realizării mărțișorului cusut. La finalul evenimentului veți avea nu numai plăcerea realizării lucrului manual dar și aceea de a purta un #mărțișor realizat chiar de dumneavoastră.

Atelierul se adresează tuturor doritorilor, doamne, domnișoare sau domni, cu vârsta de minim 10 ani.

⌘ Cost atelier: 25 lei/participant sau 40 lei/2 persoane: mamă-fiică/fiu, bunică-nepoată/nepot, soț-soție, două surori, două verișoare, două prietene.
___________________________________
ÎNSCRIERI: prin mesaj cu titlul „Mărțișor” la adresa antonelalungu@yahoo.com, împreună cu datele dumneavoastră de contact (număr de telefon și nume complet). Veți primi un mesaj de confirmare a participării.

Mărţişorul este un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. La începuturi, acesta era reprezentat printr-o monedă, apoi s-a transformat în mici pietre de râu vopsite în alb şi roşu, înşirate pe o aţă. De 1 Martie, românii au obiceiul ca părinţii să lege copiilor la mână sau la gât câte o monedă, pentru ca aceştia să aibă noroc tot anul şi să fie sănătoşi. Punerea mărţişorului se face de obicei înainte de răsăritul soarelui. El este dăruit, în zilele noastre, în principal copiilor, fetelor şi femeilor, pentru a le proteja gingăşia şi sensibilitatea (sursa: legendeleromanilor.ro/).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.