24 iulie 2024

Contact us

Comerțul oriental în Transilvania – Negustorii „greci” din Brașov 

 Comerțul oriental în Transilvania – Negustorii „greci” din Brașov 

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită marți, 19 martie 2024, la orele 18:00, să participați la vernisajul expoziției Comerțul oriental în Transilvania – Negustorii „greci” din Brașov, ce va avea loc la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, din Piața Sfatului, nr. 15.

Expoziția se dorește a fi o poveste în imagini despre negustorii „greci” care secole de-a rândul au aprovizionat Transilvania cu mărfuri orientale, totodată, vă va oferi posibilitatea să admirați costume tradiționale grecești.

Însemnătatea acordată de principii Transilvaniei veniturilor încasate de fisc în urma comerţului de tranzit desfăşurat de negustorii sud-dunăreni, de asemenea, interesul aceleiași puteri în a limita monopolul exercitat de breslele locale au condus la crearea unui cadru favorabil desfășurării activității respectivilor comercianți.

Mai mult, prin importantele legături pe care aceștia le aveau în întregul Orient și sud-estul Europei, ei au devenit deosebit de utili în organizarea comerţului extern al principatului.

Sunt motivele care au făcut ca Transilvania să fie din ce în ce mai des frecventată de negustorii „greci”, fapt care a condus, în cele din urmă, la organizarea lor în Companiile de comerţ de la Sibiu și Brașov.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.