23 iulie 2024

Contact us

Comunicarea cadru medical – pacientă cu avort spontan/pierdere de sarcină

 Comunicarea cadru medical – pacientă cu avort spontan/pierdere de sarcină

În cadrul proiectului expozițional „Mame cu brațele goale”, găzduit de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, vă invităm la un eveniment tip dezbatere pe tema comunicării în intervenția în criză. Evenimentul va avea loc în data de 3 martie 2023, de la ora 11, la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie BrașovSala raport gardă, etaj 3. La eveniment sunt invitate cadre medicale interesate să își îmbunătățească abilitățile de comunicare cu pacientele cu avort spontan, avort terapeutic sau pierdere de sarcină.

Proiectul „Mame cu brațele goale” dedicat pierderii de sarcină, se desfășoară la nivel național, iar în perioada 2-27 martie 2023, caravana de evenimente ale proiectului ajunge la Brașov. Proiectul include expoziția de fotografie și povești „Mame cu brațele goale” și organizarea de evenimente conexe.

Prin proiectul „Mame cu brațele goale” vorbim în spațiul public despre pierderea de sarcină. Am pornit de la nevoia acută ca acest subiect să depășească statutul de tabu, iar doliul asociat pierderii de sarcină să fie respectat și însoțit de comunitate. Avem o arhivă de peste 100 de povești primite de la mame din toată țara și nu numai.

Comunicarea dintre cadrul medical și pacientă este fundamentală pentru o îngrijire optimă și reprezintă un aspect profesional important.

Vă invităm la un dialog pe teme precum: limbajul verbal și non-verbal care poate oferi susținerea emoțională în primul stadiu al evenimentului, tipuri de informații transmise pacientei, adaptarea discursului medical la nevoile pacientei, recomandări din partea mamelor cu brațe goale etc.

Foto: Dan Strauti

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.