23 iulie 2024

Contact us

Propriile muze | Premieră | Proiecție de film

 Propriile muze | Premieră | Proiecție de film
Cu ocazia zilei de 8 martie, Muzeul de Artă Brașov vă invită la Premiera filmului „Propriile muze” în regia Elenei Borcea.
Filmul etalează poveștile și abordările creative ale unor artiste care trăiesc și creează în Brașov, aflate în etape diferite ale carierei: Corina Drăgan, Iulia Jugaru, Mariana Mattis-Teutsch, Marcela Rădulescu, Magdalena Stăvilă, Victoria Țăroi și Manuela Zvîc.
Filmul „Propriile muze” este o explorare a spațiului de lucru al fiecărei artiste, a procesului de lucru și a motivației care stă la baza realizării operei artistice. Aspectele comune, dar și distincțiile dintre cele 7 artiste prezentate ies la suprafață în cadrul dialogului dintre ele. Discuțiile prezintă perspectivele lor asupra drumului unei femei în domeniul artelor, provocările și momentele dificile din carieră.
Regizoarea Elena Borcea îmbină cinematografia cu antropologia, iar crearea de filme documentare este o formă de aprofundare a unei curiozități naturale față de oameni. A absolvit Regie de film la UNATC și are un Master de Antropologie la SNSPA. Elena a coordonat în ultimii ani o diversitate workshop-uri de film adresate tinerilor.
Accesul la eveniment este gratuit.
Imagine: Muzeul de Artă Brașov
VIA: Muzeul de Artă Brașov

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.