23 iulie 2024

Contact us

Concert de colinde și recital de Sf. Nicolae, săptămâna aceasta la Filarmonica Brașov!

 Concert de colinde și recital de Sf. Nicolae, săptămâna aceasta la Filarmonica Brașov!

Luna decembrie începe cu două evenimente festive la Filarmonica Brașov!

În seara de 5 decembrie, Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® îi așteaptă pe iubitorii de muzică din oraș la un recital în Sala muzicii de cameră în cadrul căruia se vor interpreta Cvartetul nr. 63 în Si bemol major nr. 4, op. 76 de J. Haydn și Cvartetul nr. 7 în Mi bemol major, K 160 de W.A. Mozart.

Apoi, joi seară, la Sala Patria va avea loc un concert în cadrul căruia se vor interpreta lucrări de S. Coleridge-Taylor, W.A. Mozart, F. Schubert, G.W. Chadwick, C. Franck, M. Reger și Ch. Gounod, precum și colinde din repertoriul românesc și international orchestrate de C. Bence-Muk, D. Dediu și J. Horváth. Dirijorul concertului va fi József Horváth, care va conduce orchestra simfonică, iar soliștii serii vor fi soprana Mediana Vlad și tenorul Adorján Pataki. Pe scenă va urca și Corul Mixt de Cameră „Concentus” al Centrului Cultural Reduta, dirijat de Marius Modiga.

Atât pentru acest concert, cât și pentru concertul de săptămâna viitoare, în cadrul căruia se va interpreta Spărgătorul de nuci de P.I. Ceaikovski, sunt deja vândute toate biletele, dar cei ce mai doresc să ia parte la aceste evenimente sunt așteptați și la repetiția cu public de la ora 10.

Filarmonica brașoveană a anunțat deja și câteva dintre evenimentele lunii ianuarie. Primul concert din anul 2024 va avea loc pe 11 ianuarie și va propune un program cu muzică de film de Hans Zimmer. Aranjamentele de Alexandru Anastasiu vor fi interpretate de Ioan-Dragoș Dimitriu, Horia Mihail, Alexandru Anastasiu și Gabriel Barani.

Primul recital al Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® din 2024 va avea loc pe 16 ianuarie, iar Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată pe 25 ianuarie printr-un concert de excepție cu Cristian Oroșanu, Alexandra Fits, Mariano Castro și naistul Iosif Ioan Liviu.

Biletele pentru evenimentele de anul viitor se găsesc doar din 1 ianuarie online pe bilet.ro și la casieria Filarmonicii Brașov.

Foto orchestră: Iosif Trif

Sursa: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.