23 iunie 2024

Contact us

Concert de gală cu Alexandru Tomescu, Ioan-Dragoș Dimitriu, Răzvan Popovici și invitați din străinătate, pe 27 ianuarie la Sala Patria

 Concert de gală cu Alexandru Tomescu, Ioan-Dragoș Dimitriu, Răzvan Popovici și invitați din străinătate, pe 27 ianuarie la Sala Patria

Premiile International Classical Music Awards (ICMA) sunt distincții muzicale de prestigiu, care au fost acordate pentru prima dată la 6 aprilie 2011. Concertele de gală și ceremoniile de premiere ale ICMA au fost găzduite de entități muzicale prestigioase precum Orchestrele Simfonice din Milano, Lucerna sau Leipzig, precum și de Orchestra Simfonică Regală din Sevilla sau de Academia Internațională de Muzică din Principatul Liechtenstein.

Juriul pentru aceste premii este format din critici muzicali de la reviste precum Musica (Italia), Andante (Turcia), Das Orchester (Germania), Scherzo (Spania), Musik&Theater (Elveția) și multe altele, precum și din personalități de la diferite posturi radio și TV europene precum Radio Klasssik Stephansdom, Polskie Radio Chopin sau Deutsche Welle. Din 2019, din acest prestigios juriu face parte și Radio România Muzical, singurul post românesc dedicat muzicii culte, reprezentat de managerul său, Cristina Comandașu.

Pe 27 ianuarie, mai mulți membri ai juriului ICMA vor vizita orașul Brașov. Cu această ocazie, la Filarmonica Brașov va avea loc un eveniment special, care îi va avea ca protagoniști pe violoniștii Iuliana Münch și Alexandru Tomescu, violistul Răzvan Popovici, și pianiștii Ioan-Dragoș Dimitriu, Eduard Kunz și André Parfenov.

Evenimentul, moderat de Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical va fi intitulat “Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai“, iar în program sunt lucrări de George Enescu, Stan Golestan și alții.

Tot în luna ianuarie, la Filarmonica Brașov vor avea loc mai multe concerte de excepție. Primul eveniment al lunii, concertul Hans Zimmer, care s-a vândut în doar câteva ore, va avea loc pe 11 ianuarie și va fi urmat pe 16 ianuarie de primul recital al Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov®, care va susține un recital împreună cu violistul Adrian Vasile. Apoi, în data de 18 ianuarie, dirijorul chinez Kin Szeto se va afla la pupitrul orchestrei simfonic într-un concert care o va avea ca solistă pe pianista Mihaela Manea, iar în 20 ianuarie, orchestra simfonică dirijată de Remus Grama va cânta alături de formața The Mono Jacks într-un concert care se va desfășura cu casa închisă. Concertul din 25 ianuarie al Filarmonicii Brașov va fi dedicat  Zilei Unirii Principatelor Române, iar luna februarie va începe cu un eveniment care îi va avea ca protagoniști pe Thomas Carroll și Hyung-ki Joo, cei doi alternând rolurile de solist și dirijor.

Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Sălii Patria sau online pe siteul bilet.ro.

Sursa și imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.