22 iulie 2024

Contact us

Concert gratuit cu muzică interbelică, marți seară la Sala Patria

 Concert gratuit cu muzică interbelică, marți seară la Sala Patria

Stagiunea estivală este în plină desfășurare, iar Filarmonica Brașov continuă să încânte publicul cu evenimente muzicale de excepție. După concertul „Innamorato di te” din 26 iunie, care a adunat sute de oameni în Piața Sf. Ioan, Filarmonica Brașov invită melomanii la un nou eveniment.

Marți, 2 iulie 2024, de la ora 19:00, Sala Patria va găzdui un concert dedicat muzicii interbelice, oferind iubitorilor de muzică ocazia de a se bucura de compoziții deosebite din această perioadă și din prima parte a secolului 20. Intrarea este gratuită, ceea ce face ca acest eveniment să fie accesibil pentru toată lumea.

Concertul va include interpretări remarcabile ale unor piese celebre precum „Dansuri populare românești” de Béla Bartók, „Liebesleid” și „Liebesfreud” de Fritz Kreisler, „Meditația” din opera „Thaïs” de Jules Massenet, „Csárdás” de Vittorio Monti și „Hora Staccato” de Grigoraș Dinicu. De asemenea, programul va cuprinde și tango-uri românești de mare popularitate, care vor aduce un plus de culoare și pasiune serii muzicale.

Pe scenă vor urca soliști talentați precum Florin Ionescu – Galați (vioară), Alexandru Hamzea (vioară), Liliana Lazăr (vioară), Luiza Balint (violă), Alexandra Enache (violoncel) și Iulian Hășfăleanu (contrabas). Acești muzicieni de excepție vor crea o atmosferă unică prin interpretările lor pline de emoție și rafinament.

Apoi, pe 4 iulie, de la ora 20:30, va avea loc concertul-eveniment al verii. Acesta se va desfășura în impunătoarea Biserică Neagră, unde va fi interpretată Simfonia Nr. 6 de Anton Bruckner de către orchestra Filarmonicii Brașov, sub conducerea dirijorului Steffen Schlandt. Accesul la acest concert se face pe bază de bilete, care se găsesc la Sala Patria, online pe bilet.ro sau la Biserica Neagră, înainte de începerea evenimentului.

Concertele estivale ale Filarmonicii Brașov vor continua toată vara în Piața Sf. Ioan și în alte locuri din oraș, aducând muzica mai aproape de comunitatea brașoveană, dar și de turiștii aflați în vizită. Aceste evenimente muzicale deosebite oferă o ocazie perfectă pentru locuitorii și vizitatorii Brașovului de a se bucura de armoniile rafinate ale muzicii clasice.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.