23 mai 2024

Contact us

Concert istoric pentru orașul Brașov, joi seară la Sala Patria

 Concert istoric pentru orașul Brașov, joi seară la Sala Patria

Filarmonica Brașov dă startul lunii noiembrie cu un concert unicat, de o mare importanță culturală pentru orașul nostru și pentru tot peisajul artistic românesc.

În cadrul concertului de joi, 2 noiembrie, se va cânta în premieră absolută lucrarea Konzert für Horn und Orchester, Op. 38 (Concertul pentru corn și orchestră, op. 38) din creația lui Gotthard Odermatt, care va fi prezent la concert. Această compoziție a fost comisionată de către Filarmonica Brașov și Opera de Stat din München.

Lucrarea îi este dedicată cornistului elvețian Pascal Deuber, instrumentist în cadrul Orchestrei Operei de Stat din München, care o va și interpreta la Sala Patria. Cornul este un instrument pentru care s-a scris un număr mic de lucrări solistice, în comparație cu alte instrumente precum vioara sau pianul, dar și în comparație cu alte instrumente din aceeași categorie de alămuri, precum trompeta.

Pe lângă această piesă, se vor mai interpreta și două alte compoziții emblematice, și anume piesa „Capriciu italian” și Simfonia nr. 5 de P. I. Ceaikovski.

Dirijorul concertului de joi va fi maestrul american Daniel Spaw, care a mai dirijat la Brașov unul dintre cele mai emblematice concerte simfonice din ultimii ani, și anume cel care l-a avut ca solist pe celebrul violoncelist american Gary Hoffman.

Pentru luna noiembrie, Filarmonica Brașov a programat o serie de concerte și recitaluri de excepție, cu nume cunoscute din lumea muzicii precum Tiberiu Soare, Radu Popa, Ion-Bogdan Ștefănescu, Alexander Chaushian, Cristian Mandeal și mulți alții.

De asemenea, pe 7 noiembrie, Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® va cânta împreună cu violoncelistul Mircea Marian un program special compus din piese de F. Schubert.

Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

Foto orchestră: Iosif Trif

Sursa: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.