13 iunie 2024

Contact us

Concert simfonic cu invitați speciali din Franța, joi seară la Filarmonica Brașov

 Concert simfonic cu invitați speciali din Franța, joi seară la Filarmonica Brașov

Săptămâna aceasta, Filarmonica Brașov invită iubitorii de muzică de calitate la un concert simfonic care va avea ca protagoniști trei invitați de seamă din Franța.

Orchestra Filarmonicii Brașov va fi condusă de David Molard Soriano, un dirijor aprecitat de publicul brașovean. Cei doi soliști ai serii vor fi pianiștii Nathanaël Gouin și Camille Belin, care vor veni de la Paris special pentru acest concert.

În prima parte a concertului se va interpreta Concertul în re minor pentru două piane și orchestră de F. Poulenc, o piesă unică, ce combină diferite stiluri și registre muzicale. În cea de-a doua parte, se va cânta celebra Simfonie nr. 4 în fa minor, op. 36 de P.I. Ceaikovski, care este una dintre cele mai reprezentative piese din epoca romantică.

Săptămâna viitoare, pe 26 octombrie, Filarmonica așteaptă melomanii brașoveni la un concert dirijat de Constantin Grigore, care îi va avea ca soliști pe tenorii Andrei Apreotesei, Andrei Fermeșanu și Florin Guzgă.

În program sunt hituri ale muzicii clasice, precum Valsul Nr. 2 de Dmitri Șostakovici, O sole mio de Alfredo Mazzucchi şi Eduardo di Capua și Nessundorma de Giacomo Puccini.

Biletele pentru concerte se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.

Foto – David Molard Soriano la Filarmonica Brașov (Iosif Trif)

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.