12 iulie 2024

Contact us

Concert simfonic cu Rumon Gamba și Horia Mihail, joi seară la Filarmonica Brașov

 Concert simfonic cu Rumon Gamba și Horia Mihail, joi seară la Filarmonica Brașov

Filarmonica Brașov pregătește o serie de spectacole muzicale captivante ce vor avea loc în perioada următoare pe scena Sălii Patria. Iubitorii de muzică sunt invitați să se scufunde într-o serie de concerte simfonice și recitaluri de muzică de cameră, promițând o călătorie auditivă de neuitat prin capodopere clasice.

Pe 29 februarie, Filarmonica Brașov invită publicul meloman la un concert simfonic fascinant sub bagheta distinsului dirijor Rumon Gamba, avându-l ca solist pe virtuozul pianist Horia Mihail.

Invitatul din străinătate al acestei săptămâni, dirijorul britanic Rumon Gamba este dirijor șef al Orchestrei Simfonice din Oulu, funcție pe care o deține din ianuarie 2022. Printre funcțiile anterioare se numără cea de dirijor principal și director muzical la NorrlandsOperan (2008-2015); dirijor șef la Aalborg Symfoniorkester (2011-2015) și dirijor șef și director muzical al Orchestrei Simfonice din Islanda (2002-2010). Conduce în mod regulat orchestrele BBC și a apărut de mai multe ori la BBC Proms.

Repertoriul serii va include uvertura operei „Tannhäuser” de Richard Wagner, „Burlesca” în re minor pentru pian și orchestră de Richard Strauss și Variațiunile „Enigma” de Edward Elgar.

O repetiție cu public va avea loc la ora 10:00 în aceeași zi, biletele având prețul de 30 de lei, disponibile la casieria Sălii Patria.

Săptămâna următoare, pe 5 martie Cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Brașov va încânta publicul cu un recital în cadrul căruia Lucia Neagoe (vioara I), Raluca Irimia (vioara a II-a), Leona Varvarichi (violă) și Ștefan Neagoe (violoncel) vor cânta alături de invitatul lor, pianistul Paul Ionescu. Programul include Cvartetul în Re major de Giacomo Puccini și Cvintetul cu pian în mi minor, op. 56 de Luigi Boccherini.

Apoi, pentru a marca sărbătoarea Mărțișorului și Ziua Internațională a Femeii, Filarmonica Brașov oferă publicului meloman un Concert Simfonic de Mărțișor special, dirijat de Ciprian Marinescu. Seara va include interpretări ale Mariei Miron Sîrbu (mezzosoprană) și Iordache Basalic (bariton), promițând o noapte plină de delicii muzicale.

Luna martie va continua cu evenimente care îi vor avea ca protagniști pe mai mulți artiști renumiți precum Tiberiu Soare, Valentin Șerban, David Molard Soriano și multi-premiata pianistă Manon Galy.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii Brașov și online pe site-ul bilet.ro.

Sursa și imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.