23 iulie 2024

Contact us

Concert simfonic cu Valentin Șerban și 3 dirijori-surpriză, joi, la Filarmonică!

 Concert simfonic cu Valentin Șerban și 3 dirijori-surpriză, joi, la Filarmonică!

Săptămâna aceasta, în Brașov se desfășoară concursul Orchestra’s Conductor Competition, un nou concurs de dirijat, al cărui inițiator este maestrul Cristian Oroșanu. Concursul propune o nouă abordare, oferind puterea de decizie membrilor orchestrei. Dacă la un concurs obișnuit, există un juriu care decide semifinaliștii, finaliștii și câștigătorul final, la acest concurs puterea stă în mâinile membrilor orchestrei.

La concurs s-au înscris inițial peste 100 de candidați din toată lumea (Franța, Armenia, Israel, Taiwan, etc.), iar 18 au ajuns în semi-finale. În finală vor rămâne doar 3 dirijori care se vor lupta pentru marele premiu al competiției. Finala concursului va consta în dirijarea concertului de joi seară de la Filarmonica Brașov. Numele celor 3 finaliști vor fi anunțate doar miercuri seară, ceea ce înseamnă că, deocamdată, nu se știe cine va dirija acest concert.

Ceea ce se știe însă este faptul că solistul serii va fi violonistul Valentin Șerban. Artistul brașovean este cunoscut atât pentru câștigarea marelui premiu al secțiunii de vioară a Concursului Internațional „George Enescu”, dar și pentru aparițiile sale scenice de excepție și pentru personalitatea sa exuberantă.

Programul concertului de joi, 23 iunie este:

  1. Rossini: Uvertura operei „L’italiana in Algeri”
  2. I. Ceaikovski: Vals-Scherzo pentru vioară şi orchestră, op. 34
  3. Mendelssohn: Uvertura „Hebridele”, op. 26
  4. Saint-Saens: Introducere şi Rondo Capriccioso pentru vioară şi orchestră, op. 28
  5. Prokofiev: Simfonia nr. 1 în Re major, op. 25 – „Clasica”
  6. Sarasate: Zigeunerweisen, op. 20

După acest concert, Filarmonica Brașov va mai avea un singur eveniment în cadrul celei de-a 144-a stagiuni, un concert simfonic care îl va omagia pe pictorul brașovean Gabriel Stan.

Biletele pentru concerte se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.