18 mai 2024

Contact us

Conferința de lansare a proiectului antreprenorial în Regiunea Centru

 Conferința de lansare a proiectului antreprenorial în Regiunea Centru

În cadrul programului POCU, axa de finanțare 3.7, Asociația Exino împreună cu Asociația Intreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna și Resources Development & Ideas SRL vor implementa un proiect antreprenorial în Regiunea Centru, iar scopul lui este sa creeze 90 de firme noi și sa le ofere gratuit finanțare de până la 40.000 euro pentru fiecare, precum și asistenta la implementare.

Programul Conferinței

09.00 – 10.00 – Înregistrarea participanților I Power networking meetings.

10.00 – 11.30 Conferința 1 – Formare antreprenorială. Finanțarea și implementarea planurilor de afaceri.

Moderatori: Răzvan Gavrilescu, Mátyus Enikő

Panel 1 – De ce proiectul nostru este o oportunitate pentru cei care doresc să devină antreprenori? (Bogdan Tănase).

Panel 2 – Provocări și oportunități în afacerile din turismul Regiunii Centru. (Roxana Niculescu – Consilier în cadrul Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Reprezentanța Teritorială de Promovare Turistică Brașov).

Panel 3 – Cum își pot face cunoscută intenția de participare în grupul țintă al proiectului persoanele interesate? Când este înscrisă oficial o persoană în grupul țintă și cum știe asta? Care este metodologia de selecție a grupului țintă? . Întrebări și răspunsuri.(Sorin Peligrad, Luminița Vlaicu)

Panel 4 – Ce înseamnă competență antreprenorială? De ce este o oportunitate participarea la programul de formare antreprenorială din proiect? Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele care doresc sa participe la programul de formare antreprenorială oferit prin intermediul proiectului? „Cum se desfășoară programul de formare antreprenoriala?” Întrebări și răspunsuri. (Radu Ionescu).

11.30 – 12.00 – Networking break

12.00 -13.30 Conferința 2 – Ce înseamnă sustenabilitatea unei firme? Cum să dezvoltăm firmele noi după încasarea subvenției nerambursabile?

Moderatori: Sorin Peligrad, Luminița Vlaicu

Panel 5 – Ce este și la ce ajută planificarea financiară a unei companii? Întrebări și răspunsuri. (Adrian Țeposu – Director General / Asociat, Contana SRL)

Panel 6 – Elemente de referință pentru identificarea obiectelor de activitate. Lista codurilor CAEN eligibile. Avantajele stagiilor de practică. Întrebări și răspunsuri. (Camelia Dumitrean, Radu Ionescu)

Panel 7 – Cum să utilizăm rețelele de dezvoltare regionale, naționale și europene pentru a ne asigura profitabilitatea și sustenabilitatea pe termen lung? Ce oportunități regionale există și cum pot acestea să ajute firmele noi înființate în cadrul proiectului? Întrebări și răspunsuri. (Vajda Lajos)

Panel 8 – Care este metodologia de selectare a planurilor de afaceri ce urmează a fi finanțate prin intermediul schemei de minimis? Cum se va implementa schema de minimis? Care sunt drepturile și obligațiile beneficiarului ajutorului de minimis. Întrebări și răspunsuri. (Răzvan Gavrilescu, Mátyus Enikő).

13.30 – 14.00 Networking

Ce câștigi dacă participi la conferință?
– vei întâlni oameni cu experiență în astfel de proiecte și vei putea pune întrebări legate direct de ideea ta de afaceri .
– vei cunoaște antreprenori care au aplicat la fonduri europene și vei afla direct de la ei ce învățăminte au tras
– te vei inscrie printre primii din Brasov la acest proiect
– vei afla lucruri interesante despre antreprenoriat de la invitații care vor participa

Ce pierzi dacă nu vei participa?
– nu vei afla direct de la sursa răspunsurile cu privire la viitoarea ta afacere.
– tu nu vei fi in sala, dar peste 100 de persoane vor fi…
– nu vei interacționa cu antreprenori si consultanți de afaceri care sa te susțină in implementarea ideii tale de afaceri
– nu vei ști cum poți obține gratuit 40.000 euro pentru afacerea ta si nici cum te ajuta consilierii și mentorii proiectului sa o implementezi.

Vino împreună cu prietenii tai la o conferința plina de conținut pentru orice antreprenor aflat la început de drum sau deja cu experiența!

Accesul este liber. Va rugam sa confirmați înscrierea la razvan.gavrilescu@exino.ro.
Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/1571558972881144/?active_tab=about

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.