18 aprilie 2024

Contact us

Crosul 15 Noiembrie aduce cursurile de arbitri FRA la Brașov

 Crosul 15 Noiembrie aduce cursurile de arbitri FRA la Brașov

Curs gratuit pentru arbitri de atletism în județul Brașov

Crosul 15 Noiembrie aduce cursurile de arbitri FRA la Brașov după o lungă perioadă de absență! Arbitrii formați acum vor face parte din echipa de arbitraj de la ediția de anul viitor, precum și la alte concursuri din Brașov și din România.

În zilele de 11-12 noiembrie 2022, Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov și Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane (FEFSM) – Universitatea „Transilvania” din Brașov sunt partenerii cursului gratuit de formare și evaluare pentru noi arbitri de atletism. Cursul este organizat de Federația Română de Atletism, prin Comisia Centrală de Arbitri, condusă de Alexandru Ștefan.

Cursul va cuprinde trei module, plus un examen test grilă, compus din 30 întrebări:

  1. Partea generală și alergări;
  2. Sărituri;
  3. Aruncări.

Lectori vor fi Alexandru Ștefan, Constantin Macovei și Marius Istrate.

Programul evenimentului

Vineri, 11.11.2022:

Reuniunea I, orele 17:00-19:30;

Sâmbătă, 12.11.2022:

Reuniunea II, orele 09:00-10:30;

Reuniunea III, orele 10:45-12:30;

Examen, orele 13:30-14:30.

Cursanții care reușesc să promoveze examenul, cu un procentaj de peste 80% vor obține carnetul de „arbitru atletism” la Federația Română de Atletism.

Cursul se va desfășura la Institutul ProDD al Universității „Transilvania”, aflat în municipiul Brașov (zona CATTIA), pe str. Institutului la nr. 10, în Sala L1. Cursul este gratuit și li se adresează studenților de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, dar și ai Universității „Transilvania”, în general, precum și tuturor celor interesați, care au vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.

Deschiderea oficială a cursului va fi făcută de către decanul FEFSM Brașov, Conf. Dr. Ioan Turcu.

Înscrierile se fac pe site-ul FRA: https://www.fra.ro/evenimente/curs-formare-arbitrii-atletism-brasov-11-12-noiembrie-2022/

Cursul se desfășoară cu prilejul concursurilor de atletism Crosul 15 Noiembrie, Campionatul Național de Alergare pe Șosea 5K și Brașov 5K, evenimente sportive ce au loc duminică, 13 noiembrie și comemorează împlinirea a 35 de ani de la Revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane.

Vă așteptăm!

Silviu Prescornițoiu, președinte AJA Brașov

Conf. Dr. Ioan Turcu, decan FEFSM

Credit foto: Vlad Popa

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.