14 iulie 2024

Contact us

De Ziua Universității Transilvania – la Mediateca Norbert Detaeye

 De Ziua Universității Transilvania – la Mediateca Norbert Detaeye

Ziua Universității Transilvania s-a sărbătorit, pentru al cincilea an, pe data de 1 martie și a prilejuit o serie de manifestări la nivel de Universitate sau de Facultăți, în perioada 25.02 – 03.03. Astfel vineri, 03 martie, între orele 12 și 18, în Sala Auditorium de pe Colina Universității, corp A, etajul II, a avut loc expoziția eveniment RITMURI, ARTEFACTE, IMAGINI – Povești de călătorie din America Latină: Mexic, Peru, Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Uruguay, Panama, Guatemala, Honduras, Costa Rica, Guyana Britanică, Cuba, Republica Dominicană, în cadrul căreia au fost expuse bijuterii, țesături și veșminte, ceramică din Colecția Geta Cămărăscu.

Gazda evenimentului, doamna profesoară Marina Cionca a făcut o scurtă prezentare a istoriei Americii Latine și a civilizațiilor care au existat acolo, pentru ca invitații să pătrundă în spațiul geografic și cultural iar apoi a prezentat famlia Cămărăscu, proprietarea colecției expuse.

Starea de spirit a fost întreținută de 3 tineri din trupa Versus prin muzică la instrumente de percuție, pe ecran a rulat un documentar despre America Latină și s-au ascultat discuri de vinil din colecția Mediatecii.

Atmosfera a fost una caldă, primitoare și care a oferit posibilitatea de a admira lucruri inedite.

Credit foto: Antonela-Cristina Lungu și Anca Florescu-Bratei.

Antonela Cristina Lungu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.