Delegație a Organizației Mondiale a Sănătății, vizită în județul Brașov

La invitația d-nei deputat Cristina Vecerdi, o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății efectuează, astăzi și mâine, o vizită în județul Brașov.

Delegația este formată din dr. Heather Papowitz, expert OMS în managementul situațiilor de criză, dr. Brett Craig, expert în vaccinare, dr. Cassandra Butu, director interimar al Biroului OMS România și Andreea Popescu, ofițer național la Biroul OMS România.

Delegația a fost întâmpinată de prefectul Mihai Cătălin Văsii și de directorul executiv al DSP Brașov, Claudia Bularca, alături de dr. Cristina Vecerdi, care îi însoțesc pe oaspeți pe toată durata vizitei.

Programul de astăzi a început cu o întâlnire la sediul Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov, unde oaspeților li s-a făcut o prezentare a situației epidemiologice de la începutul pandemiei până în prezent, a măsurilor luate de autoritățile locale pentru gestionarea acestei situații, precum și a derulării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

În cursul discuțiilor, membrii delegației s-au arătat interesați de implicarea medicilor de familie în testarea, îngrijirea și vaccinarea pacienților, de promovarea măsurilor de protecție, de cauzele reticenței față de vaccinare îndeosebi în mediul rural și în rândul persoanelor aflate în grupele de risc, precum și de modalitățile de transmitere a datelor referitoare la cazurile de COVID-19.

Vizita a continuat la noua unitate de primiri urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, care este în curs de operaționalizare și unde s-au purtat discuții cu personalul de la ATI și UPU, legate de funcționarea acestor unități, de problemele întâmpinate, de situația și tratamentul pacienților care ajung aici.

Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbarcea” a fost un alt punct pe agenda a vizitei, membrii delegației arătându-se impresionați de condițiile oferite de această unitate spitalicească.

Programul de astăzi s-a încheiat la centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor, unde s-au făcut și declarații de presă.

Sursa si imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.