27 septembrie 2023

Contact us

Din clipe dragi… spre amintiri târzii – Jurnal de vacanță

 Din clipe dragi… spre amintiri târzii – Jurnal de vacanță

Dumnezeu i-a binecuvântat pe greci cu frumusețea mărilor și a măslinilor iar pe noi, restul pământenilor, cu posibilitatea de a vedea aceste locuri/lucruri. Atunci când vine vorba despre a opta să petreci câteva zile într-un loc din Grecia poți să alegi dintr-o gamă largă, astfel încât la un moment dat alegerea devine o problemă.

Însă există prieteni, rude care pot să facă recomandări dar și legende sau simboluri care ne ajută să alegem un loc sau altul, funcție de preferințele fiecăruia. Așa se întâmplă și cu Zakynthos care este echivalentă pentru multa lume și în special pentru copii, cu broasca țestoasă Caretta-Caretta.

Una dintre stațiunile de pe insulă este Kalamaki, nu atât de animată precum Laganas, capitala, însă exista multe terase și restaurante la care ești invitat, prin bine cunoscuta ospitalitate greceasca.

Marea Ionica și Caretta-Caretta sunt regina și respectiv prințesa insulei. Marea este caldă și limpede, de culoare albastru-verde și nu te saturi privind-o; peșterile Keri-Caves sunt inedite și nu le poți uita iar insula Maratonisi, cu forma ei de broască, oferă priveliști superbe. Toate se pot vedea prin drumeții făcute pe cont propriu alegând una sau mai multe din excursiile oferite de agențiile din stațiune, având astfel șansa de a vedea broaștele, în larg. Iulie-august este perioada când ele vin pe plajă noaptea și depun ouă; de aceea accesul pe plajă nu este permis decât între orele 7-20.

Grecia nu contenește să ne surprindă iar Zakynthos nu face excepție!

“Indiferent ce se întâmplă, o călătorie îți oferă întotdeauna o poveste de spus.”Proverb ebraic

Credit foto: Antonela Cristina Lungu

Antonela Cristina Lungu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.