Dor – expozitie interactiva pentru copii

„Expoziții Călătoare Brașov cu sprijinul Muzeului de Etnografie Brașov, va desfășura în perioada 06 – 10 decembrie 2016, proiectul educational – DOR. Este vorba despre o expoziție interactivă ce va permite copiilor și adulților să pătrundă în odaia tradițională a lumii satului romanesc.

Expoziția Interactivă ”DOR”, reunește obiecte care se găseau în gospodăriile vechi românești și anume: un război de țesut vertical, razboi de tesut orizontal, vârtelniță, sucală, fuior, gherghef, rășchitor. Practic cei mici dar și cei mari vor avea ocazia să parcurgă întregul proces tradițional de prelucrare a lânii. Concret, scărmănăm lână, toarcem, depănăm, sucălim, țesem și coasem. Vorbim despre îndeletnicirile pe care le aveau oamenii pe vremuri, despre jocurile din copilaria bunicilor. Toate obiectele vor fi puse la dispoziția copiilor pentru a lucra și a face cunoștiință cu vechi meșteșuguri românești.

Contactul cu expoziția va fi mijlocit de o personă specializată care le va povesti copiilor atât istoria acestor obiecte cât și modul lor de funcționare. Expoziția se poate vizita numai cu programare la 0721.028.967, fiecare grup (clasă de elevi) va petrece cu noi o ora, timp în care copiii vor cunoaște fiecare obiect, cum funcționează, din ce este format, cum a evoluat în timp, apoi fiecare copil va lucra la fiecare obiect. Practic, oferim o lecție integrată de știință, tehnologie și istorie. La sfârșitul activității vom confecționa o mică jucărie din ață și un nasture – sfârlează sau zbârnă, cu care fiecare copil va pleca acasă (este inclusa în prețul biletului).

Prețul unui bilet este de 10 lei/ persoană. Cadrele didactice și însoțitorii grupurilor nu plătesc intrare.

Expoziția interactivă ”DOR” a mai fost organizată la Turnul Porții Ecaterina Brașov, Muzeul Astra Sibiu, Casa de Cultură Codlea, Casa de Cultură Făgăraș și instituții de învățământ din județul Brașov și Covasna. În perioada 21 – 29 noiembrie 2016, urmând să fie desfășurată la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca.
Vă așteptăm!” precizează pe pagina de facebook, organizatorii expoziției.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.