Doriți să schimbați ceva? Alăturați-vă demersului colectivului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase! Semnați petiția online pentru păstrarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, o unitate vitală pentru sănătatea noastră!

Din 1957 este singurul Spital de boli infecțioase din județul Brașov care furnizează servicii medicale de calitate pentru cei bolnavi. În cadrul spitalului funcționează Centrul Regional HIV/SIDA pentru județele Brașov, Covasna și Harghita . Laboratorul a fost dotat cu aparatură performantă pentru monitorizare imunologică și virusologică HIV/SIDA Programul Național HIV-SIDA și Hepatite cronice. Experiența și determinarea personalului sunt de apreciat și de respectat.

Doriți să schimbați ceva? Alăturați-vă demersului colectivului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase! Semnați petiția online pentru păstrarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, o unitate vitală pentru sănătatea noastră! Semnați petiția și dați lumii de veste! Vă mulțumim!

Textul petiției:

UNITATE IN BOLI INFECTIOASE- CALITATE PENTRU BRASOVENI

Se vorbeste, in ultimul timp, tot mai mult de restructurarea spitalelor din Brasov. In colimatorul Institutiilor conducatoare Brasovene a intrat si Spitalul Clinic de Boli Infectioase, singurul Spital de boli infectioase din judetul Brasov, Centru Regional pentru Programul National HIV-SIDA si Hepatite cronice si, sub pretextul conditiilor neadecvate si unor standarde neconforme, se doreste desfiintarea lui.                Care e pretul „restructurarii” pentru brasoveni? Sectia de adulti devine sectie a Spitalului Judetean, sectia de pediatrie, ajunge pe platforma Marzescu, sectie a Spitalului de Pneumoftiziologie.

Colectivul Spitalului de Boli Infectioase a facut demersuri pentru a arata conducerii interimare a spitalului si autoritatilor , faptul ca aceasta scindare va afecta mult pacientul cu patologie infectioasa, atat adult cat si copil, calitatea actului medical ar putea fi afectata prin imposibilitatea, pe viitor,  de a asigura continuitatea serviciilor medicale in cele doua sectii separate, de imposibilitatea internarii mamei bolnave alaturi de copilul bolnav, de imposibilitatea continuarii normale a programnului HIV-SIDA si hepatite cronice, de absenta unui centru antirabic in sectia de copii, de absenta unei camere de garda pentru pacientul pediatric cu patologie infectioasa, etc… dar fara rezultat.

De-alungul timpului Spitalul Clinic de Boli infectioase Brasov a trecut prin numeroase epidemii, in sectia de pediatrie au fost tratate numeroase cazuri grave (sepsis, meningite, encefalite, meningococemii, rujeola, tuse convulsiva, gripa complicata). In anul 2019 au fost externati 1600 de pacienti doar din sectia de pediatrie a Spitalului de Boli infectioase.

         “Spitalul Clinic de Boli Infectioase ar trebuie sa fie o emblema pentru acest gen de patologie si pe care ne-am dori sa il facem “ca o floare” in urmatorii ani… “ e declaratia directorului DSP. Il facem “ca o floare”… rupta in doua… ?

Colectivul de Boli Infectioase Brasov doreste dezvoltarea Spitalului Clinic de Boli Infectioase,  dar asta inseamna INVESTIRE in cresterea lui , nu decimarea sectiilor. Tocmai ce s-a renovat o parte a Spitalului ce deserveste sectia de pediatrie si camera de primiri urgente a Spitalului Clinic de Boli Infectioase, Consiliul Judetean a investit in asta… de ce vreti sa mutati sectia de copii in conditii mai vitrege, mai neconforme?

         “Pana cand pacientii nostri vor umple Faceboock-ul de reclamatiile in spitale?”…   “Cred ca suntem in fata unor decizii importante si sigur, toata comunitatea trebuie sa aiba o opinie….” sunt alte declaratii ale directorului DSP.

Exista pacienti brasoveni si nu numai, foarte multumiti de calitatea actului medical, de tratamentul primit in Spitalul de Boli infectioase Brasov, chiar in conditii mai precare fata de cele de acum. Haideti sa aratam autoritatilor ca exista o multime de mesaje de multumire, nu doar reclamatii!!…

COLECTIVUL SPITALULUI DE BOLI INFECTIOASE BRASOV va solicita, voua, COMUNITATII, pacientilor care ati trecut pragul spitalului, parintilor copiilor tratati, sa NE SUSTINETI  in demersurile de a ramane O UNITATE, SPITAL DE BOLI INFECTIOASE, sa aveti o opinie in legatura cu aceasta restructurare, pentru a nu permite distrugerea a ceea ce functioneaza , ci pentru a investi in dezvoltare si calitate.

        Semnati petitia daca sunteti PENTRU pastrarea Spitalului Clinic de Boli Infectioase, o unitate vitala pentru sanatatea brasovenilor.

COLECTIVUL SPITALULUI DE BOLI INFECTIOASE BRASOV
Un gând bun și numai bine!

Foto: Spitalul Clinic de Boli Infectioase Brasov

 

Un comentariu la „Doriți să schimbați ceva? Alăturați-vă demersului colectivului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase! Semnați petiția online pentru păstrarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, o unitate vitală pentru sănătatea noastră!

  1. Unii cretini vor sa distruga tot…………………Mama voastra……….o fi avut ceva probleme…….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.