Instituția Prefectului Județul Brașov: stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD

Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, subprefectul Adrian-Laurențiu Folea și directorul executiv al DSVSA Brașov, Dorin Enache, au participat la videconferința cu secretarul de stat în MAI, Gheorghe Sorescu, secretarii de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Moraru și Călin-Ioan Bota, precum și cu reprezentanții conducerii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Tema discuțiilor a fost Ordonanța de urgență nr. 84/2020, pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.

POAD este un program finanțat din fonduri europene, de care beneficiază aproximativ 1,2 milioane de persoane, care vor primi pachete cu produse alimentare și pachete cu produse de igienă, iar în cadrul videoconferinței s-a pus accent pe procedurile privind distribuirea acestor pachete și pe măsurile organizatorice care trebuie luate pentru buna desfășurare a programului.

Atât reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, cât și cei ai Ministerului Fondurilor Europene au evidențiat faptul că Ordonanța de urgență nr. 84/2020 a fost emisă în scopul eficientizării procesului de distribuție a pachetelor alimentare și de igienă, precum și al unui mai bun control al operațiunilor.

„Vrem ca toate aceste pachete să ajungă la beneficiari. De asemenea, ne-am asigurat să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat în trecut în unele localități, unde acest program finanțat din fonduri europene a fost folosit în scop electoral”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

În județul Brașov sunt 24.503 beneficiari ai POAD.

ai Foto: Instituția Prefectului Județul Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.