24 iulie 2024

Contact us

Două concerte inedite, săptămâna aceasta la Filarmonica Brașov!

 Două concerte inedite, săptămâna aceasta la Filarmonica Brașov!

Amatorii de muzică simfonică se vor bucura de două concerte simfonice deosebite, joi și vineri la Sala Patria.

Joi seară, pe 9 iunie, de la ora 19, melomanii din Brașov îl vor putea asculta pe unul dintre cei mai mari violonceliști ai momentului, americanul Gary Hoffman, care va cânta împreună cu orchestra Filarmonicii Brașov, dirijată de maestrul american Daniel Spaw.

Gary Hoffman, născut în Canada și stabilit la Paris, și-a dezvoltat formidabilele abilități tehnice și interpretative prin integrarea atentă a aproape fiecărui aspect al cântatului la violoncel, de la utilizarea adecvată a celui de-al patrulea deget și postura corectă până la expresivitatea emoțională a violoncelistului și la modul în care acesta modelează frazele. Momentul care l-a pus pe Hoffman pe harta internațională a muzicii a avut loc în 1986, când a câștigat Concursul Internațional Rostropovich de la Paris.

Hoffman, care ține în mod regulat cursuri de măiestrie în întreaga lume, a apărut ca solist alături de orchestrele majore din Chicago, San Francisco, Baltimore, Montreal, Londra, Paris, Rotterdam, Geneva și altele. În calitate de recitalist, a apărut în la fel de multe locuri importante, inclusiv la New York, Tokyo, Florența, Lisabona și Copenhaga. De asemenea, Hoffman interpretează în mod regulat muzică de cameră și a realizat numeroase înregistrări din repertoriul clasic pentru case de discuri precum EMI, RCA, Sony și Delos.

Dirijorul Daniel Spaw este originar din Nashville, Tennessee. Cu toate că are doar 37 de ani, a dirijat deja aproximativ 50 de producții scenice diferite. Din anul 2020 este director muzical general și director artistic al Orchestrei Filarmonice din Bad Reichenhall (Germania).

Spaw a colaborat cu Hofer Symphoniker, Bruckner Orchester Linz, Orchestra Simfonică Göttinger, Bergische Symphoniker, Staatsphilharmonie Koblenz, Orchestra de Cameră Rusă din Sankt Petersburg și Concerto con Anima (Germania).

Programul concertului din 9 iunie este:

George Gershwin: Let ‘Em Eat Cake: Overture (arr. Don Rose)

Samuel Barber: Adagio for Strings

Franz Schreker: The Birthday of the Infanta

Antonín Dvořák: Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră, op. 104.

După concertul-eveniment de joi, iubitorii de muzică vor putea asculta vineri, 10 iunie, tot de la ora 19, orchestra Filarmonicii Sibiu, care va cânta la Sala Patria din Brașov. Concertul va fi dirijat de maestrul Cristian Lupeș, care este și managerul Filarmonicii Sibiu, iar solista serii va fi violonista Anna Țifu,  laureată a Concursului Internațional George Enescu în 2007.

Programul serii va fi:

van Beethoven: Concertul în Re major pentru vioară și orchestră, op.61

Sibelius: Simfonia nr. 2 în Re major, op. 43.

Biletele pentru evenimente sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.

Sursa si imagini: comunicat transmis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.