13 aprilie 2024

Contact us

Etnovember 2015: motive traditionale din Tara Barsei si imprejurimi

 Etnovember 2015: motive traditionale din Tara Barsei si imprejurimi

„Ideea acestui proiect, pe care il dorim unul de lunga durata, a pornit de la cuvintele lui Nicolae Iorga, care spunea ca : « Un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii. » iar prin istorie ne-am gandit ca putem sa intelegem si traditii si obiceiuri.

Astfel am considerat ca ne putem aduce un mic aport, pe de o parte la transmiterea si pastrarea in timp a motivelor traditionale romanesti, sasesti si unguresti din zona in care traim  iar pe da alta parte putem sa trezim interesul altora si aici ne referim atat la copii, cat si la tineri si adulti, sa le cunoasca, sa le indrageasca si de ce nu, sa le foloseasca in creatiile lor si in mediul in care activeaza.

In ceea ce priveste sentimentele si trairile pe care le-am avut noi lucrand la acest proiect, respectiv desenand si pictand manual motivele respective indraznesc sa afirm ca ele ar putea fi intrucatva asemanatoare cu ceea ce simteau bunicile si strabunicile noastre, atunci cand coseau o ie, brodau un stergar sau teseau un covor. Iar pentru a va face si dumneavoastra o imagine asupra acestui lucru, va invitam in preajma panourilor pe care sunt expuse plansele noastre si semnele de carte, cele din urma lucrate integral electronic, sa colorati un semn de carte pe care sa il pastrati si sa il folositi ulterior.

Multumim organizatorilor pentru oportunitatea oferita, aceea de a expune lucrarile noastre in cadrul minunatului festival, Etnovember 2015.”

Ganduri marturisite pentru La pas prin Brasov de Antonela Lungu si                                 Melinda Puskas.

Imagine oferita La pas prin Brasov de Antonela Lungu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.