4 decembrie 2023

Contact us

„Experimentul” – teatru în șură

 „Experimentul” – teatru în șură

„Cultură-n Șură în colaborare cu Asociația Mioritics și Colinele Transilvaniei vă invită la această etapă a proiectului, co-finanțată de Consiliul Județean Brașov, în 6 sate din județ!

Vă așteptăm în curtea domnului Bica (n.r 01 septembrie 2017), gazda noastră din comuna Cincu, la casa cu nr. 351, pentru a urmări la ceas de seară o comedie după texte de Ion Băieșu și alți autori români contemporani.

În cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” desfășurat anul acesta la Baia Mare, spectacolul „Experimentul” a primit premiul special al juriului.

Distribuția: Iulian Gliță, Marin Grigore, Florentina Năstase / Lavinia Cosma

Un spectacol de Victor Olăhuț. *** Intrarea este gratuită ***

Parteneri și sponsori: Centrul de Cultură și Artă Sălaj, Viorica Samson Manea, Tenaris Silcotub, The Soviet, KriszDemolari S.R.L., CentoGroup, Asociația Inceptus România, Teatrul Podul, ArkMedia Advertising, Primăria comunei Cincu

Vă așteptăm cu drag în șură pentru o porție de cultură!” potrivit anuntului postat pe o pagina de socializare de culturansura.ro .

„Cultură’n Șură” este un proiect cultural demarat în anul 2013 la inițiativa regizorului Victor Olăhuț. Proiectul își propune să înscrie pe harta culturală comunitățile de la sat prin revitalizarea teatrului ambulant și reinvestirea șurii ca spațiu de joc. Din echipa de implementare fac parte dramaturgul Flavius Lucăcel și actrița Florentina Năstase. De la prima ediţie, managerul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Daniel Săuca, a susţinut desfăşurarea proiectului şi a devenit astfel un partener de tradiţie, potrivit culturansura.ro .

Începând cu anul 2013, în fiecare vară, proiectul „Cultură’n Șură” transformă șurile unor săteni în scene de teatru. În cadrul primelor 4 ediții, desfășurate între anii 2013-2016, caravana „Cultură’n Șură” a vizitat 11 sate și a prezentat trei spectacole de teatru ce au însumat 18 reprezentații. S-a înregistrat o medie de 200 de spectatori per reprezentație, conform culturansura.ro .

Nota:

    • Sâmbătă, 2 septembrie, în curtea Bisericii Evanghelice din Seliștat, comuna Șoarș.
    • 16 septembrie a.c. în curtea familiei Borcoman, gazdele noastre din Dăișoara, comuna Ungra.
    • 24 septembrie, Jibert, „Doctor fără voie” de Moliere, regia Victor Olăhuț.

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.