18 mai 2024

Contact us

Explorând arta și creativitatea în spațiul public: Un-hidden Bucharest

 Explorând arta și creativitatea în spațiul public: Un-hidden Bucharest

Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului București Acasă 2023, a generat o serie de manifestări artistice, incluzând 5 ateliere de artă urbană, 5 tururi ghidate, 1 intervenție artistică multidisciplinară, 1 live stream performance și 1 expoziție, la care au participat 448 de persoane în mediul fizic. Materialele de comunicare și promovare au generat peste 150.000 de vizualizări în mediul fizic și online.

Ateliere de street art, desen și stickers cu SANDi, Serebe și John Dot S, au avut loc la Lente și la Filiala Ion Creangă a Bibliotecii Metropolitane București, atrăgând un număr de 63 de participanți.

Tururile ghidate, cu tema „arta urbană”, au fost realizate în colaborare cu Open Doors Travel Outside the Box și au explorat operele de artă din spațiile publice din sectorul 3 și centrul capitalei. Aceste 5 tururi au captivat 85 de participanți.

Intervenția co-produsă de Pisica Pătrată include lucrarea murală care poate fi vizitată zilnic la Romexpo pe Bd. Expoziției, cât și coloana sonoră realizată de Vlad Caia, care poate fi ascultată pe website-ul proiectului, până acum fiind accesată de 1.125 de accesări.

Bucureștenii și vizitatorii au fost invitați să descopere expoziția de grup Un-hidden Bucharest, prezentând lucrări originale create de artiști locali, alături de concluziile proiectului. Expoziția, amplasată atât în spațiul public, cât și în interiorul Lente, include 10 panouri și 53 de lucrări originale realizate de 29 de artiști: Aeul, Alexandra Iliesco, Alexa Lincu, Alex Baciu, Antonia C, Barto, Coon One, Homeboy Ldj, Iluc, Irlo, John Dot S, Krips, Lux, Maria Bălan, Msero, Nesk, Ortaku, Ohboy, Pandele Radu, Pisica Pătrată, Pulsar Sinaps, Robert Obert, Roper, Seek Lines, Serebe, Taci 41, Toybox, Viață, Wanda.

Vernisajul expoziției a inclus un performance multidisciplinar transmis în direct online pe paginile Facebook ale Un-hidden și feeder.ro, care a înregistrat 29.000 de vizualizări. Artistul vizual Ortaku a pictat live o pânză de mari dimensiuni, iar Vlad Caia a creat un set experimental remarcabil. Concomitent, Octav Avramescu (Atelierul de Serigrafie de pe lângă Librăria Jumătatea Plină) a susținut o demonstrație practicăde serigrafie manuală.

Un-hidden Bucharest reprezintă un proiect cultural inițiat de Save or Cancel

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Pentru informații despre Primăria Municipiului București, puteți accesa www.pmb.ro.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiLenteRomexpo, Posca

Parteneri media: BookHubIglooIQadsLa pas prin BrașovLitera 9, Munteanu, Propagarta, Revista Atelierul, Revista GolanThe InstituteZeppelin.

Sursa și imagini

: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.