21 iunie 2024

Contact us

Expoziția ,,Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”

 Expoziția ,,Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”

2023 a fost decretat prin lege ,,Anul Ciprian Porumbescu” și, cu această ocazie, Muzeul Național al Bucovinei organizează o expoziție itinerantă dedicată marelui compozitor.

,,Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal” a fost deschisă în 27 martie 2023, la Suceava, pe pietonalul din fața Palatului administrativ, și la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu și Muzeul Județean de Istorie Brașov, pe 5 aprilie 2023.

Expoziția conține panouri cu informații, mărturii și evocări despre diverse aspecte din viața lui Ciprian Porumbescu: copilăria și primii ani de școală la Ilișești, perioada în care a fost elev la Suceava, „Academia” de lăutari de la Stupca – școală de muzică autentică, Serbarea de la Putna din 1871, perioada în care a fost student la teologie și filozofie în Cernăuți, Societatea studențească ,,Arboroasa” și temnița habsburgică, Berta – o iubire imposibilă, perioada studenției de la Viena, cea în care a fost profesor de muzică la Brașov și premiera Operetei ,,Crai Nou”. Expoziția mai cuprinde și secțiunile „Sfârșitul tragic al unui nemuritor artist”, „În memoria posterității”, precum și imagini de la Casa și Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu.

Expoziția realizată de Muzeul Național al Bucovinei este prezentată în Piața Sfatului din Brașov în perioada 5 aprilie – 5 mai 2023.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brașov

1 Comment

  • Celebrul compozitor Ciprian Porumbescu este adus in prezent,cu ajutorul acestei expozitii,in fata noastra. Este un prilej minunat de a descoperi viata acestui mare artist si a-i aduce un omagiu prin prezentarea memoriei sale. Expozitia organizata de Muzeul National al Bucovinei si prezentata in Piata Sfatului din Brasov,este un mod inedit de a celebra viata lui Ciprian Porumbescu si de a ne conecta cu opera sa. Nimic nu poate compara cu aceasta marturisire. Poate fi o ocazie perfecta pentru a afla mai mult despre Ciprian Porumbescu si sa aflam cum el si-a lasat amprenta asupra vietii noastre si de ce acest artist va fi vesnic nemuritor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.