15 iulie 2024

Contact us

Părinți brașoveni cer ajutor pentru copilul lor

 Părinți brașoveni cer ajutor pentru copilul lor

Cristina și Alin Dima se luptă de 2 ani de zile să strângă banii necesari unei intervenții medicale pentru Raul, copilul lor.

Familia este nucleul dur al societății. Fiecare dintre noi punem familia pe primul loc, mai ales copiii. Cauza pe care urmează să v-o prezentăm este una profundă, mai ales din acest punct de vedere, pentru că este despre copilul dintr-o familie.

Cristina și Alin Dima sunt părinții lui Raul, un băiat în vârstă de 9 ani. Acum 7 ani copilul lor a fost diagnosticat cu TSA (tulburare din spectrul autist). De atunci fac în continuu tratamentele necesare, dar evoluția este sub așteptări. Acum 2 ani de zile au aflat că în Viena se face o intervenție medicală, transplant cu celule stem, care este foarte posibil să remedieze situația medicală a băiatului lor. Au strâns până acum 12200 euro, dar mai au nevoie de 2500 euro. Aceștia apelează la noi toți să ii sprijinim cu orice sumă putem și să poată, după 2 ani de eforturi, să își ducă băiatul la Viena.

“Sunt mama unui copil minunat. Societatea ne învață să ascundem sub preș anumite lucruri, iar în cazul nostru, am fost învățați să spunem că avem un copil special. Deși vreau să cred asta și o spun cu voce tare, aproape instinctiv, realitatea este că am un copil bolnav. Îl iubesc din tot sufletul meu, am luptat și o să lupt pentru el! Acum 7 ani, când am primit vestea despre boala lui, ne-am suflecat mânecile, am înghițit în sec (pentru că aveam inima în gât), și ne-am dedicat lui. Mă bucur tare mult pentru că familia a rămas alături de mine. Am auzit despre cazuri în care soții au părăsit femeile și copiii aflați în astfel de situații. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat o familie adevărată!

Acum 2 ani de zile am aflat că există o variantă care să schimbe în bine situația copilului nostru. În România nu se face această intervenție medicală. După mai multe căutări am ajuns la Viena, oferta lor fiind cea mai bună. Avem nevoie de un total de 14700 euro: 12500 intervenția medicală, 1000 biletele de avion, 400 transport (la aeroport și în Viena) și 800 pentru cazare și mâncare. În ultimii doi ani de zile am bătut pe la toate ușile prietenilor, cunoscuților, firmelor, am împărțit flyere pe stradă, am organizat strângeri de fonduri online și fizice, am făcut o asociație și multe altele. Am făcut ce am putut și am reușit să strângem suma de 12200 euro, deci mai avem nevoie de 2500 euro.

Înainte să vă cer ajutorul, doresc să vă spun sincer că nici un medic nu ne poate garanta că după această intervenție medicală copilul nostru o să fie bine. Dar cum am putea noi, ca părinți, să ignorăm această șansă? Cred că datoria noastră este să ajungem acolo, iar apoi o să decidă Dumnezeu ce o să fie.

Nu știm ce să mai facem ca să strângem diferența de bani. Motiv pentru care am apelat la bunăvoința presei să transmită mesajul nostru către dumneavoastră. Vă rugăm din tot sufletul nostru să ne ajutați cu o donație!

Vă rugăm să ne ajutați să avem cu adevărat un copil special! Un copil care a învins autismul!”, este mesajul Cristinei Dima.

Contul în care se fac donațiile este:

RO88 RNCB 0053 1676 0940 0001

Asociația Raul învinge autismul

Cei care doriți să luați legătura cu Cristina Dima o găsiți la numărul de telefon 0755351456.

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.