22 mai 2024

Contact us

Expoziția de pictură ,,AMINTIRE” In Memoriam Nicolae Sebeșan

 Expoziția de pictură ,,AMINTIRE” In Memoriam Nicolae Sebeșan

Vă invităm să vizitați Expoziția AMINTIRE In Memoriam Nicolae Sebeșan în perioada 10 – 29 octombrie 2023 în foaierul Centrului Cultural Reduta.

Sunt expuse lucrări în ulei în care sunt surprinse, în special peisajele marine.

Nicolae Sebeșan s-a născut la 14 iunie 1931, la poalele Munților Codrului, în comuna Beliu. A cunoscut viața în multe fațete ale ei, de la bucuria și inocența copilăriei la război, muncă, trudă, dar a trăit-o din plin.

Un om plurivalent, complex, a terminat Facultatea de Educație fizică și sport din București și Facultatea de Muzică București. A fost antrenor de gimnastică băieți și profesor de sport, a îndrumat mulți sportivi și viitori antrenori la rândul lor.

A fost profesor de muzică, interpret (voce și instrumental – pian, chitară, acordeon, fluier, nai, flaut), compozitor. Scriitor și poet. A scris numeroase volume de poezie și proză (,,Vremuri apuse”, ,,Crucea albã de mesteacăn” etc.).

Pictor autodidact, membru în Asociatia Artiștilor plastici Amatori din Brașov a cochetat cu grafica, acuarela și cu pictura în ulei.

A participat la expoziții de grup și personale.

,,Amintirile sunt fire miraculoase, punți care leagă începuturile existenței și căile străbătute de ceea ce ești, de fapt ceea ce a mai rămas din ce a fost sau ai fost. Amintirile pot fi dureri neogoite sau bucurii care să te ridice spre Înalt.” (Nicolae Sebeșan).

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.