23 mai 2024

Contact us

Expoziție temporară: ,,Pescuitul pe Olt între tradițional și actual”

 Expoziție temporară: ,,Pescuitul pe Olt între tradițional și actual”

Muzeul Etnografic „Gh. Cernea” Rupea, filială a Muzeului de Etnografie Brașov, vă invită  vineri, 29 noiembrie 2019, ora 1300 la vernisajul expoziției temporare ,,Pescuitul pe Olt între tradițional și actual” care va avea loc la Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” din Rupea, Str. Republicii, nr. 191.

Oltul străbate partea sud-estică a zonei Rupea în apropierea localităților Racoș, Mateiaș, Dopca, Bogata, Hoghiz, Fîntîna, Cuciulata, Ungra și Crihalma. În aceste sate locuitorii încă mai practică pescuitul cu pasiune, în timpul liber.

Expoziția temporară Pescuitul pe Olt între tradițional și actual vine în completarea expoziției permanente a muzeului și oferă vizitatorilor informații legate de speciile de pești care trăiesc în râul Olt, întâmplări și modalitățile de pescuit ale pescarilor Cazacu Constantin din Bogata, Cornel Boțoman din Mateiaș, Coman Mircea, Baga Ioan și Boțoman Mircea din Dopca. Aceștia obișnuiesc să pescuiască cu undița, după metode diverse, adecvate anotimpului, nivelului apei și respectând calendarul piscicol.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.